Kısa URL: https://ml.md/lc69051
Gönderme Tarihi: 17.Ekm.2011
2,971 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 parça (yeşil mercimek büyüklüğünde) damla sakızı
Margarin dışındaki tüm malzemeyi tencerede iyice karıştırın. Muhallebi kıvamına gelip birkaç taşım kaynayınca margarini ekleyip eritin. 1 dakika sonra ocaktan alın. Servis kaselerine paylaştırın. İsteğe göre rendelenmiş hindistancevizi ve mevsim meyveleri ile süsleyip soğuyunca servis yapın.
1 çay bardağı muz aromalı pediatrik beslenme ürünü
1 paket hazır muhallebi tozu paketi
Doğranmış 1 adet muz, isteğe göre farklı meyvelerde kullanılabilir
Muhallebi tozu paketini büyük ölçülü bir sürahiye boşaltın.
300 ml işaretine kadar kaynar su ilave edin.
Bir çatalla topaksız krema elde edene kadar hızlıca karıştırmaya devam edin.
Biraz ılıdıktan sonra pediatrik beslenme ürünü ve doğranmış muzu ekleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc143702
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2019
496 defa indirildi / yazdırıldı
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı nişasta
1 kilogram süt
1 kase toz şeker
1 adet yumurta
1 adet vanilya
Süslemek için:
Fındık
Hindistancevizi
Tereyağı dışında diğer malzemeleri kısık ateşte sürekli karıştırın, ılındıktan sonra tereyağını içine atın ve pişmeye bırakın.
Kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra ocaktan alın ve küçük kaselere doldurup servis için süsleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc151575
Gönderme Tarihi: 03.Tem.2020
608 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı toz şeker
5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı un
1 tatlı kaşığı tereyağı
Sütü tencereye koyun ve içine un, nişasta ve şekeri ekleyerek bir süre karıştırın.
Malzemeler iyice karışınca ocağın altını yakın ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
Kıvam alan muhallebinin altını kapatın ve içine tereyağını ekleyerek karıştırın.
Muhallebiyi kaselere bölüştürün, muz ve antepfıstığı ile süsleyin.
Kısa URL: https://ml.md/lc156297
Gönderme Tarihi: 25.Şub.2021
356 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Yarımdan az margarin
Süslemek için:
Tarçın
Antepfıstığı
Muhallebi malzemesi vanilya hariç tencereye konur, kıvam alana kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
Kıcam alınca vanilya eklenir.
Ocaktan alınarak kaseler boşaltılır.
Üzeri tarçın ve fıstıkla süslenir.
Not: İsteğe göre aroma konulabilir. Damla sakızı ya da limon kabuğu gibi.