|
Kolay Patatesli Biberli Ekmek (Hatay) |
|
Yörem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.11.2006
Mesajlar: 245 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc9163
Gönderme Tarihi: 01.Arl.2006
2,748 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 hazır ekmek hamuru
2 patates
100 gr lor peyniri
2 çorba kaşığı kırmızı tozbiber
1 çay bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı susam
Kimyon
1. Patatesleri haşlayıp soyun ve ezerek püre haline getirin. Sıvıyağın yarısıyla birlikte hamura ilave edip yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 15 dakika dinlenmeye bırakın.
2. Bir kapta lor peyniri, tozbiber, susam, kimyon ve kalan sıvıyağı karıştırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Başparmağınızla ortasını biraz çukurlaştırıp hazırladığınız peynirli malzemeyi yerleştirin. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün.
3. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
|
KOLAY PATATESLİ BİBERLİ EKMEK (Hatay) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc44427
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2009
3,295 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
MALZEMELER
3 ekmek hamuru
3 adet patates
1/2 kg. çökelek
1 kahve fincanı toz biber
50 gr. susam
200 gr. zeytinyağı
Kimyon ve Tuz
YAPILIŞI
Patatesler haşlanır, püre haline getirilir ve hamura katılır. Zeytinyağının yarısı hamura eklendikten sonra bir süre daha yoğurularak 5 dk. dinlendirilir. Ayrı bir kap içinde çökelek, toz biber, susam, kimyon, tuz ve biraz zeytinyağı, birlikte karıştırılır. Bir tepsinin içine zeytinyağı sürülerek hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve tepsiye aralıklı olarak dizilir. Hazırlanmış olan malzemeden alınıp üzerlerine konularak elle hafifçe bastırılıp yayılması sağlanır. Fırında pişirilerek servis edilir.
|
|