|
Kolay Patatesli Yufka Böreği |
|
yasemin&mükremin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.03.2010
Mesajlar: 39 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc48997
Gönderme Tarihi: 20.Mar.2010
2,605 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
3 yufka
3 iri patates
1 su bardağı süt
2 bardak zeytinyağı
Patatesler iyice kaynatılır. Kabukları soyulduktan sonra rendelenir. Bunun içine yumurtaları ve sütü de katıldıktan sonra iyice çırpılır. Bu malzeme bir tarafta bekletilir. Yırtık olmayan bir yufka serilir. Hazırlanmış malzeme bir çatal yardımı ile bu yufkanın üzerine dağıtılır. Aynı şekilde ikinci yufka da yayılır. Malzeme bu yufkanın da üzerine gezdirilir. Üçüncü yufka da serilip malzemesi dağıtılır. Sonra yavaş yavaş yufkaların uçları kıvrılmaya başlanır. Rulo şekline gelen börek bir tepsiye alınır. Buzdolabının buzluğunda 12 saat dinlendirilir. Çıkarıldığı zaman ince ince kesilerek kızgın yağda kızartılır. Sıcak olarak servis yapılır.
|
Kolay Patatesli Börek |
|
tokmak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2011
Mesajlar: 53
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66098
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2011
1,809 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı su
İçi için:
3 adet patates
2 adet sivri biber
1 adet soğan
Kimyon
Tuz
Karabiber
Patatesleri haşlayıp ezin. İçine rendelenmiş soğan, sivri biber ve baharatları koyun. Su ve yağı çırpın. Bir adet yufkayı bu karışımla ıslatın. Ortasına patatesli içten biraz koyun. Yanda kalan kısımları üzerine kapatın. Elinizle büzdürerek şerit haline getirin. Ortadan ikiye bölüp tepsiye koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi yapın. Kalan sulu karışımı üzerine dökün. Fırında 200 derecede pişirin.
|
Patatesli Kolay Börek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159027
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2021
212 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet yufka
4 adet patates
8-10 dal kıyılmış maydanoz
250 gram rendelenmiş beyaz peynir
Yarım kg süt
4 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzerine:
1 şişe soda
1 adet yumurta sarısı
Susam
Çörekotu
İç harç için patatesleri rendeleyin. Maydanoz, peynir, tuz, karabiber ve pulbiber katıp, karıştırın. Diğer taraftan süt, yumurta ve sıvı yağı çırpın. Yufkalardan birini, yağlanmış fırın tepsisine kenarları dışarı taşacak şekilde serin. Kalan yufkaları dörde bölün ve üzerlerine sütlü karışımdan sürün. Patatesli harçtan yufkaların geniş kısmına koyup, büyük sigara böreği sarar gibi sarın. Börekleri tepsiye serili yufkanın üzerine gül şekli vererek yerleştirin. Üzerine kalan sütlü karışımı gezdirin. Kenarlardan sarkan kısımları ortaya toplayıp, böreklerin üzerini kapatın. Sodayı döküp, yumurta sarısı sürün. Susam ve çörek otu serpin. Bir gece buzdolabında bekletin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
|
|