Kısa URL: https://ml.md/lc44648
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2009
3,083 defa indirildi / yazdırıldı
8 kişilik Malzemesi
2 hazır ekmek hamuru
1 çay bardağı sıvıyağ
2 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 yumurta,
8-10 dal maydanoz
8-10 dal dereotu
Yumurtanın sarısını akından ayırın. Maydanoz ve dereotunu kıyıp derin bir kaseye alın. Peynir ve yumurta akını ilave edip karıştırın.
Sıvıyağı ekmek hamuruna ekleyip yedirinceye kadar yoğurun. Hamuru ikiye bölün. 25-30 santim çapında yağlanmış tepsiye hamurun birini yayıp üzerine peynirli içi yayın. Kalan hamuru üzerine kapatıp elinizle bastırın. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc54050
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2010
2,160 defa indirildi / yazdırıldı
Birkaç yumurtayı et ya da tavuk suyu ile çalkalayınız. Dibi tereyağlı bir tepsiye evde yapılmış ya da çarşıdan alınmış yufka yayınız. Üzerine çalkalanmış yumurtadan bir kaşıkla gezdirip sıvadıktan sonra erimiş tereyağı serpiniz, üstüne bir yufka daha yayınız. Bu suretle yufkalar yarı olunca bir miktar maydanoz karıştırılmış salamura peyniri döşeyiniz. Kalan yufkaları da öncekiler gibi yumurta ve yağ serperek birer birer istif ediniz, bıçağın ucuyla birkaç yerinden deliniz, fırına sürüp kızartınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc145133
Gönderme Tarihi: 23.Ağu.2019
558 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yufka
3 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı süt
İçi için:
Beyaz peynir
Kıyılmış maydanoz
Yumurta, süt ve yağı güzelce çırpın.
Kullanacağınız fırın tepsisinin her yerini iyice yağlayın.
İç harcı için kullanacağınız peynir ve maydanozları bir kapta güzelce karıştırın.
Yufkalardan birini açıp üzerine hazırladığınız yumurtalı karışımdan gezdirin ve iç harcından biraz serpin.
Daha sonra diğer yufkayı da açıp harcın üzerine serin ve tekrar yumurtalı karışımını iç harcı ile birlikte serpin.
Bu harç katının üzerini de yufkayla kapatıp elinizdeki iç harcı, yumurtalı karışım ve yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
Kullanacağınız yufka sayısını fırın tepsinize göre artırıp azaltabilirsiniz.
Son kat yufkayı da en alttaki yufkanın açık kenarlarını kapatacak şekilde sıkıştırarak koyun.
Son yufka katının üzerine yumurtalı karışımdan ilave edin. İsterseniz en üste nohut ve çörekotu serpebilirsiniz.
Böreğinizi önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri tamamen kızarana kadar pişirin.
Kolay peynirli böreğiniz hazır, hemen servis edebilirsiniz.