|
|
KOLAY PİLAVLI TAS KEBABI |
|
Kezban
Editor
Kayıt: 14.08.2005
Mesajlar: 165 Şehir: Balgat/ANK |
Kısa URL: https://ml.md/lc10120
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2006
2,085 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME:
Yarım kilo veya 600 gram yağsız et
1 küçük paket yağ
2 adet havuç
YAPILIŞI:
Et küçük küçük doğranır ve yıkanır. Soğan tencereye rendelenir, domates ve yağ ilâve edilip karıştırılır, üzerine etler ve küçük doğranmış havuçlar da konarak 2 bardak su ile orta ateşte bir saat kadar pişirilir. Sonra içine tuz ve biber ilâve edilip yemek tasa konarak bir tepsinin içine kapatılır etrafı pilâv ile çevrelenerek bir taşım kaynatılır. Patatesler bir miktar çiçek yağında çubuk şeklinde doğranarak penbeleşene kadar kızartılır ve tas kebabı servis yapılırken yanına bu patatesleri de ilâve edilir.
|
Kolay Pilavlı Tas Kebabı |
|
durbaba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65 Şehir: Vezirköprü |
Kısa URL: https://ml.md/lc9500
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2006
2,517 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gram kadar, orta yağlı kuzu veya koyun eti alınıp, yine küçük kuşbaşılar halinde doğranır. Orta boy 1 soğan iyice çentilir. 1 domatesin kabuğu ve çekirdekleri çıkarılıp etin üzerine doğranır. Sonra hepsi birden elle iyice sıkılarak karıştırılır. İstenirse biraz da kekik ekilir. Münasip büyüklükte yuvarlak bir tepsi alınır. Etler, ısıya dayanıklı bir madeni veya porselen kâseye konularak, bu tepsinin ortasına başaşağı yerleştirilir. 750 gram veya üç subardağı pirinç ayıklanıp, yıkandıktan sonra tepsinin ortasındaki et kabının etrafına yayılarak konur. Pilavın suyu, birden biraz fazlaca, yani 3 su bardağından biraz fazlasıyla tepsiye dökülür, tepsi hafif ateş-de 1-1.5 saatde pişirilir. Tepsideki pilav suyunu iyice çekmeden, kapağı açılarak, 1 kaşık tereyağı konur, tekrar pişmeye sonra da ateşden alınarak tavlanmaya bırakılır. En son etin üstündeki kap alınır.
|
|
Kolay Pilavlı Tas Kebabı Tarifleri Kebaplar
|
|