Kısa URL: https://ml.md/lc122471
Gönderme Tarihi: 19.Oca.2017
1,124 defa indirildi / yazdırıldı
1 tane büyük boy bazlama
100 gr. salam
100 gr. sucuk
100 gr. sosis
3 adet yeşil biber
100 gr. siyah zeytin
150 gr. kaşar peyniri
1 çorba kaşığı salça
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı kekik
Bazlamayı ister keserek ister bütün haldeyken bütün malzemeler doğranarak üzerlerine paylaştırılır. Kasede 1 çorba kaşığı salça, su, kekik ve yağ karıştırılarak bazlamaların üzerine gezdirilir. En üstüne kaşar peyniri rendesi serpilerek yağlı kağıt serili tepside 200 derece fırında pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc122499
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2017
1,161 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet bazlama
3 adet uzun sosis
3 adet çarliston biber
2 adet domates
1/4 kangal sucuk
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Sosu için:
3 adet rendelenmiş domates
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı margarin
Üstüne pişirmeden önce:
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Bazlamaları yatay bir şekilde bölüp 4 eşit parça elde edin. Bir tarafta rendelenmiş domatesi, margarini ve kekiği ocakta pişirin. Pişirdiğiniz bu karışımı bazlamaların üzerine eşit şekilde paylaştırın. Doğradığınız tüm malzemeleri de hepsine eşit olacak şekilde ekleyin. Tuzunu ve pul biberini koyun. Süt ve yumurtayı iyice çırpıp malzemelerin üzerine eşit olarak ilave edin. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Dilerseniz üstünü biberle süsleyebilirsiniz. 150 derecelik fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.