|
Kolay Pizza |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc1455
Gönderme Tarihi: 01.Nis.2006
3,418 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
2- 5 su bardağı un
Tuz
ÜZERİ İÇİN:
2- 3 sivri biber, 1- 2 domates
Küçük bir parça sucuk
1 yumurta
Yarım bardak süt
1 avuç maydanoz yaprağı
Un elenir, ortasına yumuşak margarin, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu konup yoğrulur. Üzeri örtülüp bir süre dinlendirilir. Hamur, 25- 30 cm. çapında bir tepsinin kenarlarının yarısına
çıkacak kalınlıkta açılır, tepsiye yerleştirilir.
Sucuk, biber, domates, maydanoz küçük küçük doğranır. Hamurun üzerine yerleştirilir.
Yarım bardak süt ile 1 yumurta çarpılır. Harcın üzerine dökülüp orta hararetli fırında pişirilir.
Not: Bu pizza, peynirli ve kıymalı da yapılır.
ML® Kolay Pizza için tıklayın
|
Kolay Pizza |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc2475
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
2,831 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 dilim kepek ekmeği
200 gr mantar
200 ger yağsız dana kıyma
2 adet sivribiber
1 adet iri domates
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
12 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
Kekik
Karabiber
Tuz
Soğanı ince doğrayın, sarımsakları ezin. Biberleri halka halka dilimleyin. Teflon tavada tereyağını eritip soğan, sarımsak ve biberleri kavurun. Mantarları dilimleyin ve onları da tavaya ilave edin. 2 dakika sonra da kıymayı ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Kıyma iyice kavrulunca rendelenmiş domates, karabiber , kekik ve tuzu serpin. Domates suyunu çekene kadar pişirin. Ekmekleri tepsiye dizin. Hazırladığınız kıymayı üzerlerine paylaştırın. Herbir dilimin üzerine birer çorba kaşığı kaşarpeyniri rendesi serpin ve orta ısılı fırında peynirler eriyene, ekmekler ısınana kadar pişirin.
ML® Pizza için tıklayın
|
Kolay Pizza |
|
festival
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 03.02.2008
Mesajlar: 31 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21191
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2008
2,520 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet ekmek hamuru,
1 çay bardağı sıvıyağ,
2 çorba kaşığı salça,
1 tatlı kaşığı tozşeker,
100 gram kaşar peyniri,
arzuya göre sucuk,
salam veya sosis
Hamuru geniş bir kapta, elinizle açın. 1 çay bardağı sıvıyağı yedi-rerek hamuru yumuşak bir kıvama getirin. Fırın tepsisini yağlayıp, hamuru fırın tepsisine yayın. 2 çorba kaşığı salçayı 1 tatlı kaşığı tozşekerle karıştırıp, hamurun üzerine kenarlarından 1-2 cm. boşluk bırakarak ince bir tabaka halinde sürün. Üzerine arzu ettiğiniz malzemeyi koyup, rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirin.
ML® Ekmekten Pizza için tıklayın
|
Kolay Pizza |
|
kahveci güzeli
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.05.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc23723
Gönderme Tarihi: 09.May.2008
2,790 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gr tereyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
aldığı kadar un
tuz
2 çorba kaşığı yoğurt
2-3 sivri biber
1,5 sucuk
1 yumurta
Yarım bardak süt
Tuz
Karabiber
1 avuç kıyılmış maydanoz
Unun ortasına tereyağını, yoğurdu, yumurta, tuz, kabartma tozu konup yoğrulur. Üzeri örtülüp bir süre dinlendirilir. Hamur tepsiye yayılır.
Sucuk, biber, domates, maydanoz, küçük doğranır. Tuz, biber serpilir. Hamurun üzerine yerleştirilir. Yarım bardak süt ile 1 yumurta çırpılır. Harcın üzerine dökülüp orta hararetli fırında pişirilir.
ML® Domatesli Pizza (görsel)
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 17.06.2021
|
Kolay Pizza |
|
hamurabla
Aşçıbaşı
Kayıt: 27.01.2012
Mesajlar: 26 Şehir: Amasya |
Kısa URL: https://ml.md/lc72047
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2012
2,445 defa indirildi / yazdırıldı
|
4-5 su bardağı un (varsa kek un)
2 su bardağı süt
1 fincan sıvıyağ
1 çay bardağı kaşarpeyniri rendesi
2 tatlı kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı ketçap
1-2 diş sarımsak
1 kahve kaşığı kekik
Üstü için:
istenilen pizza malzemesi (Sucuk, sosis, salam, mantar, domates, yeşilbiber vb.)
Unla sütü karıştırarak boza kıvamından biraz koyu bir hamur yapınız.
Yağlanmış bir tepsiye yayıp, orta ısılı bir fırında hafif pembe renkte pişiriniz.
Domates salçasını, ketçapı çok az suyla eziniz.
İçerisine ezilmiş sarmısağı, sıvıyağı, sosis, salam vb.'nden birini, varsa mantarı küçük küçük doğrayıp, hamurun üzerine yayınız.
Üzerine kekiği, domatesi, yeşilbiberleri koyup, kaşarpeynirini serpip, tekrar fırında peynirler eriyene kadar tutup, çıkarınız.
Sıcak olarak servis yapınız.
|
Kolay Pizza |
|
YOL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2013
Mesajlar: 174 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc92798
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2013
2,602 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
1 YUMURTA
1/2 PAKET TEREYAĞI VEYA MARGARİN
1,5 SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET KABARTMA TOZU
5 SU BARDAĞI UN TUZ
ÜZERİ İÇİN:
1- 2 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ
3 ORTA BOY DOMATES
1 ÇORBA KAŞIĞI SALÇA
6-7 SOSİS VEYA 1/4 KANGAL SUCUK
100 GR. KAŞAR RENDESİ KEKİK
SİYAH ZEYTİN
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açalım. İçine yumurtayı, sütü, ılıtıp erittiğimiz yağı, kabartma tozunu, tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğurahm. 25-30 cm çapında bir kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıp büyüklüğünde açarak içine yerleştirelim. Kenarlarını 1/2 cm. kadar yükseltelim. Salçayı sıvı yağ ile inceltip hamurun üzerine sürerek, kekik serpelim .Zeytinleri, dilimlenmiş domatesleri dizelim, sucuk veya sosisleri dilimleyip üzerlerine serpelim. Üzerlerine kaşar rendesi serperek önceden ısıtılmış 190 derece ısılı fırında kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirelim.
Not: Pizza hamurunun fırın kabındaki kalınlığı 1/2 emi geçmemeli. Onun için pizza hamuruna uygun bir fırın kabı seçin.
|
Kolay Pizza |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc123904
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2017
979 defa indirildi / yazdırıldı
|
Pizza hamuru:
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Ilık su
Tuz
Sos için:
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
Bir tutam kekik
Karabiber
Üzeri için:
10 dilim sosis
Rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet sosis
1 adet sarı biber
1 adet yeşil biber
1 adet dilimlenmiş domates
Tane mısır
Mayayı boş bir kaba koyun ve içerisine ılık su ekleyip çözünmesini bekleyin. Bu esnada farklı bir kaba un ekleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Çözünen mayayı, unun içinde açtığınız boşluğa dökün. Karışımın üstüne sıvıyağı ve ılık suyu ekleyip yoğurma işlemine başlayın. Hamur yumuşak bir kıvama geldiğinde, üstünü streç ile kapatın ve 10 dakika dinlendirin. Hamur mayalanırken, üstü için sos hazırlamaya başlayabiliriz.
Sos için, tüm malzemeleri bir kabın içine alın ve karıştırın. Daha sonra pizza yapımında kullanacağınız malzemeleri dilimleyin. Mayalanan hamuru oklava veya merdane yardımıyla açın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Açtığınız hamuru tepsiye yerleştirin ve elinizle açma işlemine devam edin. Hamuru 200 dereceli fırında 5 dakika pişirin. Ardından çıkartın ve hazırladığınız sosu, hamurun üstünde gezdirin. Üzeri için dilimlediğiniz malzemeleri de sosun üzerine ekleyin ve tekrar fırına atarak yaklaşık 10 dakika daha pişirin.
|
Pratik Pizza |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145436
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2019
524 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 pakat yaş maya
1 su bardağı ılık su
Tuz
Sos için:
1 yemek kaşığı ketçap
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı su
Süslemek için:
İstediğiniz pizza malzemeleri
Unu eleyerek bir kabın içine alın. Ortasında elinizle havuz oluşturun.
Mayayı, suyun bir miktarını, sıvı yağı ve tuzu havuzun içine alın ve elinizle karıştırın.
Yavaş yavaş una bulayıp yoğurmaya başlayın. Kalan ılık suyu yavaş yavaş ilave edin.
Yoğurduğunuz ve kulak memesi kıvamına getirdiğiniz hamuru tezgahın üzerine alıp ikiye bölün.
Oklava yardımıyla hamuru yuvarlak biçimde tepsinin boyutuna göre açın. Tepsiyi yağlayıp hamuru yerleştirin ve yayın.
Üzerine ketçap, salça, su karışımını fırça yardımıyla sürün. Dilediğiniz malzemelerle süsleyin.
Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 10 ya da 15 dakika kadar pişirin.
Kaşarları rendeleyip pizzanın üzerine serpiştirin. Kaşarlar eriyene kadar pizzanızı fırında tutun. Sıcak sıcak servis yapın.
|
Kolay Pizza |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc149661
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2020
602 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.aksam.com.tr
3,5 su bardağı un
1,5 kaşık sıvı yağ
1 paket kuru maya (10 gr)
Tuz
Ilık su
Sosu için:
2 Yemek kaşığı domates salçası veya biber salçası(isteğe göre)
1 Çorba kaşığı kekik
Pulbiber
Karabiber
1 çay bardağı su
(Salça kullanmak istemeyenler onun yerine ketçabın içine baharat katarak da kullanabilir)
Üzeri için:
Sucuk
Mısır
Siyah zeytin
Yeşil zeytin
Kaşar peynir
Domates
Mantar
Beyaz peynir
Kırmızı biber ya da yeşil biber olabilir
Öncelikle mayayı küçük bir kaba alın ve çok az miktarda suyla karıştırıp iyice eritin
Unu yoğurma kabına alın ve ortasını havuz şeklinde açın
Una tuz ekleyin ve un havuzunun ortasına suda erittiğiniz mayayı ilave edin
Ardından sıvı yağı ilave edin ve yavaş yavaş ılık suyu ekleyip pizza hamurunu yoğurmaya başlayın
Yumuşak kıvamda bir hamur elde edin
Yoğurma işlemini bitirince, pizza hamurunu ıslak bir bezle üzerini kapatın ve 10 dakika mayalandırmaya bırakın
Hamur mayalanırken sosu hazırlamaya başlayın
Sos için malzeme listesine, göre bir kaseye salçayı dökün.
Ardından pulbiberi, karabiberi ve kekiği tuzu da ekleyip hepsini iyice karıştırın
Pizzanın üstü için malzemeleri hazırlayın
Mayalanmış pizza hamurunu merdane ile açın ve yağladığınız tepsiye yayın
Sonra salçayı hamura iyice dağıtın
Malzemelerinizi kendi damak tadınıza göre yerleştirin (Kaşarı ayırın, onu pişmeye yakın üzerine eklerseniz daha güzel olur)
Pizza tepsisini, önceden ısıttığınız 200 dereceli fırına sürün
|
Kolay Pizza |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc158457
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2021
340 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru İçin:
Yarım paket yaş maya
Tuz
3 – 4 su bardağı un
Sosu için:
1 Çorba Kaşığına denk domates salçası
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet domates
1 tatlı kaşığı şeker
1 tutam karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam kırmızı biber
1 diş sarımsak tercihen ince kıyılmış
Üstü İçin:
Kaşar Peynirini Rendeleyin
Mantar
Sucuk
Zeytin
Tane Mısır
Roka
Ton Balığı
İsteğe göre ek malzemeler
Hamur için yarım paket yaş mayanızı ılık suda köpürtene kadar eritin
Ununuzu boş bir kaba alın
Ardından hazırladığınız maya karışımını una ekleyin.
Tuz miktarını isteğinize göre arttırıp azaltabilirsiniz.
Hamurunuz hazır ve artık yoğurabilirsiniz.
Hamurunuzun kıvamı kulak memesi kıvamına gelecek kadar yoğurmaya devam edin.
Kıvam tutmuyorsa yoğurma sırasında önceden hazırladığınız şekerle karıştırdığınız mayayı ekleyerek kıvamı ayarlayabilirsiniz.
Hamurunuz kulak memesi kıvamına gelince üzerine bir bez serip oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirmeye bırakın.
Sosu için, domateslerinizi alın ve kabuklarını soyun.
Rendenizin küçük tarafı ile domateslerinizi rendeleyin.
Domateslerinizi rendelerken dikkat etmeniz gereken nokta kabuklarının içine kaçmaması.
Sosu hazırlamak için tavayı çıkartın.
Tavanıza domatesi, salçayı, şeker yağı ve baharatları ekleyin ve iyice pişirene kadar karıştırın.
Pizza sosunuz kaynayana kadar karıştırın ve bekleyin.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını biraz daha açın ve 5 dakika daha pişirin kıvama gelince kapatın.
Pizzanızı pişireceğiniz tepsiyi alın ve yağlayın.
Hamurunuzu el yordamıyla veya merdane yardımı ile açın.
Hamurunuzu tepsiye yayın.
Pizza malzemelerinizi hazırlayın.
Pizza malzemelerinizi dilediğiniz sırayla hamurunuzun üstüne serin.
Fırınınızı 200 derecede ısıtın.
Pizzanızı önceden ısıtılmış fırına koyun.
Pizzanız hazır olmaya yakınken üzerine kaşar peyniri serpin.
Malzemelerinizin hepsi piştiğinde pizzanız hazır olmuş olacaktır.
|
|