Kısa URL: https://ml.md/lc90240
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2013
3,341 defa indirildi / yazdırıldı
400 gr kaymak
8 adet baklavalık yufka
200 gr margarin
1 çay bardağı toz yeşil fıstık
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
2 dilim limon
1 çay kaşığı vanilya
Su, şeker ve limon dilimlerini bir tencereye alarak kaynamaya bırakıyoruz. 7-8 dk kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
sana yağını bir tavada eritiyoruz.kaymağı da geniş bir tavaya alıp ocağa alıyoruz.karıştırarak hafiften ılınmasını bekliyoruz.1 adet baklava yufkasını tezgaha seriyoruz.üzerine fırça ile erittiğimiz margarini sürüyoruz.yufkayı yarım ay şeklinde katlıyoruz.yufkanın geniş kenarına tavada ılıttığımız kaymağı kaşıkla yayarak koyuyoruz.boşta kalan yufkayı da kaymağın üstüne kapatıyoruz.ardından yufkayı büzüştürerek ortada topluyoruz.yağlanmış fırın tepsisine kendi etrafında dolayarak yerleştiriyoruz.diğer baklava yufkalarını da aynı şekilde hazırlayıp tepsideki yufkanın etrafına doluyoruz.böylece fırın tepsisinin tamamını dolduruyoruz.180 derece fırında üzeri kızarana dek pişiriyoruz.fırından çıkınca soğuk şerbetini döküyoruz.şerbeti çekince yeşil fıstık ve vanilya serpiyoruz.
Kısa URL: https://ml.md/lc129017
Gönderme Tarihi: 16.Ekm.2017
788 defa indirildi / yazdırıldı
Anadolujet Magazin
2 lüle kaymak
10 adet baklavalık yufka
5 yemek kaşığı tereyağı
1 bardak ezilmiş ceviz
Tereyağını bir tavada eritin. Yufkaları teker teker tezgâha yayın. Bir yufkayı fırçayla yağlayıp üzerine küçük parçalar hâlinde kaymak koyun. Rulo hâlinde sarın. Her yufkaya aynı işlemi uygulayıp yağlanmış fırın tepsisine döşeyin. 180 dereceye ayarladığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarınca üzerine bal ya da pudra şekeri serpin. Bol cevizle soğuk ikram edin.