|
|
KOLAY SARIĞI BURMA |
|
has hoşaf
Aşçıbaşı
Kayıt: 02.11.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc57214
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2010
3,020 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir tepsi içine, baklavada olduğu gibi, ince yufkaları sererken, her yufka arasına tereyağını serperek tertip ve her dört yufka yaprağında dövülmüş badem, fıstık veya fındık tarçından hazırlanmış içleri güzelce yaymalıdır. Beşinci yaprak yufkayı da içlerin üzerine kapak yaptıktan sonra, beş yufka yapraklarını birden, iki oklava üzerine sıkıca sarmalıdır. Sarih yufkaları, hamur tahtasına yatırıp oklavaları, birer birer çıkarmalı ve yufkaları yavaş yavaş, usulile ip büker gibi büktükten sonra, bidayette yağlanmış tepsiye, göbekten başlıyarak, çöreklemeli ve bu minval üzere tepsiye doldurmakdır. Tereyağını da kızdırıp sıcak sıcak üzerlerine gezdirmeli ve arzuya göre (usulen bir kilo şekere, yarım kilo su nisbetiyle) şerbeti de hazırlayıp ateşte tutmalı ve baklava tepsisi fırından gelince sıcak olarak şerbeti de haşlayarak işi bitirmelidir.
|
KOLAY SARIĞI BURMA |
|
nurbanu
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc54532
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2010
2,815 defa indirildi / yazdırıldı
|
Baklavalık 1 yufkayı yağ serperek hamur tahtasında geriniz. Dövülmüş fındık ya da fıstık ya da badem serpiniz. Kenarına iki oklavayı yanyana koyarak sıkıca sarınız. Oklavayı birer birer çekip çıkarınız. Sarılan yufkaların ucundan tutup ip gibi, fakat gevşekçe büktükten sonra tepsiye çörekleyiniz. Tepsi dolana kadar bütün yufkaları aynı şekilde hazırlayınız. Tepsini üzerine kızgın yağ haşlayıp fırına sürerek, pişiriniz. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti gezdiriniz.
|
|
KOLAY SARIĞI BURMA Tarifleri Tulumba Tatlısı Tarifleri
|
|