|
|
Kolay Sebzeli Mantar |
|
-BMW-
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 17.04.2006
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc4826
Gönderme Tarihi: 11.Haz.2006
4,466 defa indirildi / yazdırıldı
|
12 Büyük Mantar
3 Kahve Fincanı Çam Fıstığı
4 Taze Soğan
2 Diş Sarımsak
1 Demet Fesleğen
2-3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
150 gr Keçi Peyniri
Mantarları temizleyip sap kısımlarını kesin, ince ince kıyın. Çam fıstığını yağsız bir tavada kavurun. Taze soğanı yıkayıp ayıkladıktan sonra yeşil saplarını halka halka, beyaz kısımlarını ise iri iri doğrayın. Fesleğeni ve sarımsağı incecik kesin.
Bir tavada soğanın beyaz kısımlarını ve sarmısağı kavurup mantar saplarını ilave edin. 1 dakika daha kavurun. Çam fıstığını kıyıp fesleğenle birlikte tavaya ekleyin. Tavayı ateşten alıp soğumaya birakın.
Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Keçi peynirini ezip tavaya ekleyin. Tavadaki malzemeyi tuz ve karabiberle tatlandırıp mantarların içini doldurun. Kiraz domatesleri dörde bölün.
1 çorba kaşığı zeytinyağı, domates ve halka halka doğradığınız soğanları fırına dayanıklı bir kapta karıştırın. Doldurulmuş mantarları kaba yerleştirin. Kalan zeytinyağını mantarların üzerinde gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
|
Kolay Sebzeli Mantar |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3078
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
2,847 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 gr un
3 adet havuç
2 adet soğan
150 gr kereviz
40 gr tereyağı
400 gr taze mantar
1 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı domates salçası
tuz, biber
Havuç, kereviz ve mantarı tuzlu suda bir süre bırakın, sonra yıkayıp, suyunu alın. Bir tencereye koyduğunuz margarini kızdırın, küçük parçalara doğradığınız havuç ve kerevizi bu yağda hafifçe kavurup soğanı ilave edin ve 5-6 dakika kadar pişirin. Daha sonra mantar ilave edip 5 dakika daha pişirin, tuz, biber ve limon suyunu ekleyin. Onbeş dakika daha pişirin. Diğer bir kapta domates salçasını un ile kanştırıp, yavaş yavaş et suyunu ilave edin, bunu daha önce pişmiş olan sebzelerin üzerine dökün. Kısık ateşte ya da fınnda 5-6 dakika pişirip, servis yapın.
|
|
Kolay Sebzeli Mantar Tarifleri Turp Tarifleri
|
|