Kısa URL: https://ml.md/lc158454
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2021
320 defa indirildi / yazdırıldı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
400 gram beyaz peynir
1 tutam tuz
5 adet yufka
Yarım demet maydanoz
Beyaz peynir ve maydanozu bir kap içinde karıştıralım.
Bir kâse içerisinde tuz ve yumurtayı çırpıp sütü ve sıvıyağı ilave edin.
Yuvarlak fırın tepsinin yağlayın ve en alt katmanına ilk yufkanızın kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin.
Kalan 4 yufkayı 4 eşit parçaya bölün, yumurta, tuz ve sıvıyağ karışımını iç harcınızla karıştırın.
Yufkaları ilk kat yufkanın üzerine gelişigüzel bir şekilde yerleştirin ve iç harcın hepsini bu kata koyun.
Kalan yufkaları harcı kapatacak şekilde yerleştirin.
Son olarak kenardan sarkan yufkaları tepsinin içine doğru kapatın.
Yumurtalı karışımı üste döküp yayın.
Buzdolabında 1 saat kadar bekletin.
Dolaptan çıkardığınız böreği dilimleyip 40-45 dakika fansız bir programda 190 derece ısıda pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc51807
Gönderme Tarihi: 19.May.2010
2,553 defa indirildi / yazdırıldı
4 adet yufka
1/2 kg. süt
1 adet küçük paket margarin
3 Yumurta
150 gr. Beyaz peynir
1 Demet maydanoz.
Üç yumurtayı porselen bir kaseye kırıp çatalla iyice karıştırınız.
Ilık haldeki sütü yumurtaya ilâve ediniz.
Yağı hafif eritip bunu da yumurtaya katıp hepsini iyice karıştırınız.
Bir yufkayı yağlanmış tepsiye yayınız.
2 yufkayı küçük parçalara ayırıp süte karıştırınız.
Bu karışımı buzdolabına koyup 15-20 dakika bekletiniz.
Bu müddetin sonunda karışımı tepsideki yufkanın üzerine yayarken ara, ara maydanoz karıştırılmış peyniri de ilâve ediniz.
Kalan bir yufkayı da üzerine kapatınız.
En üste erimiş bir iki kaşık yağ gezdiriniz.
Orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte kızartınız.
Not: Peynir ve maydanozu incecik kıyıp süte karıştırarak da yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc2478
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
3,231 defa indirildi / yazdırıldı
4 yumurta
4 yumurta ölçüsüyle su (yumurta kabuğuna su doldurularak ölçülür)
alabildiğince un
4 su bardağı süt veya su
250 gr. margarin
250 gr. peynir
Maydanoz
Yumurtalar kırılır. Yumurta kabuğuyla su ilave edilir. Az tuz ve un konup katı bir şekilde yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir. Hamur 10 eşit parçaya bölünüp her bir parça oklavayla ince yufkalar şeklinde açılır, her birinin arası eritilmiş margarinle iyice yağlanır. Tepsiye yerleştirilir. 40 cm. çapındaki tepsi en uygun olanıdır. 5 yufkadan sonra içine peynirli maydanoz elimizle iyice serpiştirilir. Aynı şeklide 5 yufka daha açılarak araları yağlanır. Kalan yağ en üst yufkaya sürülerek önceden ısıtılmış 200° fırında 40-45 dakika pişirilir. Üstü kızaran böreğimiz fırından alınıp 4 su bardağı süt dökülerek tekrar fırına sürülür. Suyunu çekmesi bekletilip 5 dakika sonra çıkarılır. Tepsideki börek uygun bir kaba ters çevrilerek servis yapılır.