Kısa URL: https://ml.md/lc78734
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2012
1,666 defa indirildi / yazdırıldı
1 Paket Sana Hamurişi
300 gr suböreği harcı için tel peynir
1 Tatlı Kaşığı Ucuyla tuz
1 Demet maydanoz
6 Adet yumurta
1 Kahve Fincanı su
1 Paket sana hamurişi margarin
Unu geniş bir kaba alalım ortasına yumurta su ve tuzu ekleyip parmak uçlarıyla karıştıralım katı bir hamur oluncaya kadar en az 30 dakıka yoğuralım hamuru 10-12 bezeye bölüp altını üstünü unlayarak tek tek incecik açalım kurumaması için yufkaları 4 e katlayalım diğer bezeleride aynı şekilde açalım tel peyniri elimizle didelim maydanozları incecik kıyalım margarini eritelim tepsiyi yağlayalım geniş bir tencerede 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip bol su kaynatalım ayrı bir tencerede bol soğuk su hazırlayalım hazırladığımız yufkaları kaynar suda yarım dakıka pişirelim daha sonra soğuk suya batıralım ardından yufkaların elimizle fazla suyunu alarak tepsiye dizelim her katın arasına eritilmiş sana margarinden gezdirelim yufkaların yarısını döşeyince peynir ve maydanoz koyalım aralarına margarin serperek aynı şekilde devam edelım en üstünede margarin gezdirerek fırını 200 derecede ısıtalım yaklaşık 40 dakıka pişirelim suböreğini büyük yuvarlak servis tabağına ters çevirerek servis yapalım.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 06.07.2022
Kısa URL: https://ml.md/lc86114
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2013
1,694 defa indirildi / yazdırıldı
100 Gr Sana Klasik
1 Paket kabartma tozu
4 Adet yufka
1,5 Çay Bardağı sıvı yağ
1,5 Bardak süt
100 gr beyaz peynir
1 Demet maydanoz
2 Adet yumurta
Bir kabın içinde yumurtaları, sütü, sıvıyağ ve kabartma tozunu çırparak karıştıralım.Sana margarinle yağlanmış bir tepsiye bir yufkayı kenarlarını dışa taşırarak serelim. 2 yufkayı iri bir şekilde parçalayıp tepsiye yayalım. Üzerine sütlü,yumurtalı harcı gezdirerek ezilmiş peyniri ve kıyılmış maydanozu yayalım. İlk yufkanın dışarı taşan kenarlarını tepsiye çevirelim.Üzerine son yufkayı buruşturup serelim. Kalan sütlü,yumurtalı harcı üzerine gezdirerek yufkaları kare dilimler halinde keselim.Önceden ısıtılmış 220 derecelik sıcaklıktaki fırında böreğin altı ve üstü pembeleşene dek pişirelim.