|
Kolay Sufle |
|
sülük
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.06.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc143712
Gönderme Tarihi: 24.Haz.2019
527 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yumurta sarısı
4 adet yumurta akı
1 ufak paket çiğ krema
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 paket bitter çikolata
1 tatlı kaşığı tereyağı
Bir kasede 4 yumurta akı ile 2 kaşık pudra şekerini yüksek hızda bir mikser yardımı ile 7-8 dakika kar haline gelene kadar çırpın.
Ayrı bir sos kabını ocağa koyun ve kremanın içinde 2 paket bitter çikolatayı kısık ateşte karıştırarak eritin. Dikkat edin çok çabuk dibi tutabilir. Hemen bu karışımı ateşten alın ve tek tek yumurta sarılarını karıştırarak ilave edin. Şimdi bu çikolatalı karışıma daha önce kar haline getirdiğiniz yumurta beyazı ve şeker karışımını ekleyin. Tahta kaşıkla tamamen karıştığına emin olunca tereyağı ile yağlanmış olan ufak toprak kaplara bu sufle karışımını eşit olarak bölün.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 2 dakika daha sonra 8 dakika 175 derecede pişirin.
|
Kolay Sufle |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162318
Gönderme Tarihi: 08.Oca.2022
273 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 paket (80'er gramlık) bitter çikolata
1-2 çorba kaşığı süt
2 adet oda sıcaklığında yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker
200 gram margarin ya da tereyağı
1 çorba kaşığı un
Çikolataları kırıp, benmari usulü eritin. Sütü ekleyip karıştırın. Yumurta ve toz şekeri mikserin yüksek devrinde 5-6 dakika çırpın. Eritilmiş çikolatayı ekleyip, karıştırın. Daha sonra eritilmiş margarin veya tereyağını katıp, tüm malzemeyi karıştırın. Son olarak unu ilave edip, şöyle bir karıştırdıktan sonra 20 cm çapında, yuvarlak kelepçeli yağlanmış kalıba boşaltın.
Fırın tepsisine su koyup kalıbı tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra bir tel üzerine alın ve ılıyınca dilimleyerek servis yapın.
|
Pratik Sufle |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178094
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2024
147 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı süt.
1 çay bardağı sıvı yağ.
1 çay bardağı toz şeker.
2 yemek kaşığı kakao.
1 tatlı kaşığı kabartma tozu.
1 paket vanilya.
1 yumurta.
1 su bardağı un.
80 gram bitter çikolata.
Üst kısmı için ½ çay bardağı pudra şekeri.
Toz şeker ve yumurta bir kapta köpürünceye kadar çırpılır.
Devamında; un, sıvı yağ, süt, kakao, vanilya ve kabartma tozu eklenir.
Tüm malzemeler homojen oluncaya kadar iyice çırpılır.
Ardından hazırlanan kek harcı fincanlara paylaştırılır. Ayrıca bu noktada fincanlar ağzına kadar doldurulmaz, yarısından biraz daha fazla olsa yeterli olur.
Devamında çikolata kırılır ve fincanlara eklenir.
Sonra fincanlar tencereye alınır ve tencerenin ağzı kapatılır.
Ortalama 10 dakika pişirilir.
Süre dolduğunda hazırlanan sufle tüketilebilir.
Not: Sufle hazır hale getirildikten sonra tercihe bağlı olarak pudra şekeri serpilebilir.
|
|