|
Kolay Supangle |
|
brdnrmn
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2007
Mesajlar: 82 Şehir: aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc13537
Gönderme Tarihi: 01.May.2007
8,068 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
5 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı toz şeker
3 tane yumurta
125 gr margarin
Vanilya
Tatlıyı yapacağınız tencereye toz şekeri,unu,kakaoyu koyup hepsini harmanlayın.Sütü ağır ağır ilave edin.
Karıştıra karıştıra muhallebi kıvamında pişirin.İçine vanilya ve margarini ilave edin.
Ayrı bir kapta yumurtaları çırpın,Ocaktan muhallebiyi alın,yumurtaları hemen ilave edip mikser ile çırpın.
Servis yapacağınız kaselere kedi dili bisküvisi yada kek parçaları koyun.Üzerine spangileyi kepçe ile üzerlerine dökün.
|
Kolay Supanglez |
|
us
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.01.2012
Mesajlar: 28 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc71830
Gönderme Tarihi: 20.Oca.2012
1,935 defa indirildi / yazdırıldı
|
Artık kek parçaları
Sosu için:
8 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
150 gr. sütsüz acı çikolata veya 50 gr. kakao
2 su bardağı su
1 fincan vişne suyu
Artık kek parçalarını kaselerin dibine paylaştırınız
Çikolata sosu için; bir tencereye şekeri, unu, 2 yumurta sarısını, kakao veya rendelenmiş çikolatayı koyup, iyice karıştırınız.
2 su bardağı suyu yavaş yavaş katarak karışımı eziniz.
Ateşe koyup, karıştırarak boza kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
Ateşten alıp, içerisine vişne suyunu koyup, karıştırınız.
Kullanacağınız zamana kadar arasıra karıştırarak kaymak tutmamasını temin ediniz.
Çikolata sosunu kaselerdeki keklerin üzerine dökerek kaseleri soğumaya bırakınız.
|
Kolay Supangle |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc151958
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2020
610 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg süt
250 gram toz şeker
2 çorba kaşığı dolusu kakao
40 gram çikolata rendesi
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı margarin veya tereyağı
Sütün içine soğuk haldeyken şekeri katın ve sütü kaynatın. İçine 2 çorba kaşığı kakao katın. Ancak topaklanmaması için kakaoyu çay süzgecinden eleyerek süte ilave edin. Sütün kaymaklanmaması için de bir yandan karıştırırken daha önce rendelenmiş çikolatayı ve margarini ilave edin. Son olarak erimiş çikolatalı karışıma, bir kahve fincanı soğuk sütte eritilmiş 3 çorba kaşığı mısır nişastası ekleyin. Nişasta katılmış karışım, bir müddet daha kaynatılırsa kafi miktarda koyulaşır. Piştikten sonra ılımaya bırakın. Ilımış supangle'yi kaselere dökün ve buzdolabına koyun.
|
|