Kısa URL: https://ml.md/lc3213
Gönderme Tarihi: 02.May.2006
2,846 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tahin
1 adet yufka
Pudra şekeri
Yufka serildikten sonra ceviz ve pudra şekeri hariç tüm malzemeler karıştırılıp harç hazırlanır yufkanın üzerine sürülür. Yufka rulo yapılıp 2 parmak kalınlığında dilim dilim kesilir üzerine tekrar harç sürülür ve 175° fırında 20 dakikada pişer çıktıktan sonra üzerine pudra şekeri serpilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc6134
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2006
3,244 defa indirildi / yazdırıldı
3 adet yufka
Tahin
Ceviz
Şeker
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Tek kat yufka üzerine tahin gezdirip fırça ile her yerine yayalım.
Daha sonra isteğe göre şeker serpelim.
Yufkamızın üzerine ince bir sıra ceviz dökelim.
Daha sonra yufkamızın kenarlarını hafik kapatıp rulo şeklinde saralım.
3-4 cm. lik parçalara ayırıp yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim.
En son üstlerine yumurta sarısı sürüp fırına verelim.