önce şeker ve un biraz karıştırılır.sonra süt ve yumurtayla beraber tortu kalmayacak şekilde bir kaşık veya telle çırpılır.bu aada kek açılır ve çapılan nescafeyle kek ıslatılır.yapılan karışımocağa alınır ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılır.ama muhallebiden çok az daha sıvımsı olması gerekir.yapılan karışıma labne ilave edilir ve mikserle karıştırılır.karışım eğer çok katı olduysa biraz süt katarak mikserle tekrar çırpılır. daha sonra soğumaya bırakılır.soğuduktan sonra kekin birinci katına sürülür. arasına damla çikolata serpilir.ikinci katla beraber kek tamamen karışımla kaplanır.üstüne takrar damla çikolata konulur. son olarak ta küçük bir süzgeç yardımıyla pasta kakaoyla süslenir.
Kısa URL: https://ml.md/lc66083
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2011
2,520 defa indirildi / yazdırıldı
2 dilim hazır kakaolu pasta keki
Keki ıslatmak için:
1 büyük fincan sıcak su
3 çorba kaşığı hazır kahve
3 çorba kaşığı tozşeker
Kreması için:
2 su bardağı İçim Süt
1 paket İçim Vanilya Aromalı Puding
1 paket İçim Labne Peyniri (200 gr)
Üzerine serpmek için:
2 çorba kaşığı kakao
Kahveyi ve şekeri sıcak suda eritin. Kek dilimlerini düz tabaklara koyup sıcak kahveyle ıslatın.
İçim Puding'i 2 bardak soğuk süte boşaltıp kısık ateşte pişene kadar karıştırın. Pişirdiğiniz pudingi karıştırarak soğutun. Puding ılındıktan sonra İçim Labne'yi ekleyip çırparak pudinge yedirin.
Kremanın yarısından fazlasını birinci kek diliminin üzerine yayın. İkinci dilimi kapatıp kalan kremayı kekin üzerine sürün. Bir çay süzgeci kullanarak üzerine bolca kakao serpin. Buzdolabında en az 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.