|
Kolay Tuzlu Bisküvi |
|
çok şey bilen adam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.05.2019
Mesajlar: 46 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc142408
Gönderme Tarihi: 02.May.2019
520 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağından bir parmak eksik süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
4 çay bardağı elenmiş un
1 yumurta
Susam
Un ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Sıvı yağ, süt, toz şeker ve tuzu mikserde çırpın. Bu karışıma unlu karışımı ilave edin ve yoğurun.
Hamuru tezgah üzerine alın ve çiğ köfte yoğurur gibi yoğurun. Hamur iyice özdeşleşmelidir. Yoğurduğunuz hamuru 15 dakika dinlendirin ve istediğiniz şekli verin. Yumurta sarısı sürün, üzerine susam, çörek otu veya ince rendelenmiş parmesan peyniri serpin.
Önceden 175 dereceye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin.
|
Kolay Tuzlu Bisküvi |
|
Som Ali
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.08.2011
Mesajlar: 40 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc66992
Gönderme Tarihi: 19.Ağu.2011
2,109 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 çorba kaşığı tereyağı
5 çorba kaşığı su
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Tereyağı, su, yumurta ve tuzu bir kaba koyup, üzerine unu azar azar ilave edin. Ele yapışmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Serin bir yerde, hamuru 5 dakika dinlendirin. Sonrasında unlanmış bir zeminde oklava yardımıyla açın. Dilediğiniz şekilde kalıplarla şekiller çıkarın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve üzerlerine çok hafif tuz serpip, yumurta sürün. Isıtılmış 200 derece fırında 8-10 dakika pişirin.
|
KOLAY TUZLU BİSKÜVİ |
|
özlemistanbul
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.10.2010
Mesajlar: 21 Şehir: Cankurtaran-İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc57200
Gönderme Tarihi: 01.Kas.2010
3,022 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamur tahtası üzerine 2.5 su bardağı un konur, ortası açılarak içine 2 adet yumurta, yarım bardaktan biraz fazla süt, tuz, 125 gram tereyağı konur. Karıştırılarak iyice yoğurulur. Hamur 20 dakika dinlendirilir. Sonra ceviz kadar parçalar koparıp iki avuç arasında ince uzun ve yuvarlak şekiller verilir. Dibi yağlanmış bir tepsiye dizilir. Üzerlerine rendelenmiş kaşer peyniri serpilip fırına verlir. Hızlı ateşte pişirilir.
|
|