| 
 
 
 | 
Pratik Un Helvası | 
  | 
ay ışığı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.06.2016 
Mesajlar: 1738 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc145542 
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2019 
956 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı sıvı yağ
 
2 su bardağı un
 
3 su bardağı su
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
 
Öncelikle geniş bir kaseye suyu ve şekeri dökün ve karıştırın.
 
Sonra geniş bir tavada un ve yağı orta ateşte kavurmaya başlayın. Unu ne kadar kavurursanız helvanızın rengi o kadar koyu olacaktır.
 
Kavurduktan sonra hazırladığınız şekerli suyu tavaya dökün ve karıştırmaya devam edin.
 
Karışımınız tavada ya da yapışmaz tencerede toparlanıyorsa helvanız olmuş demektir.
 
Çok az beklettikten sonra dilerseniz bir kase ile tabağa çıkarabilir ya da elinizle köfte şekline getirip tabaklara koyabilirsiniz.
 
Ekstra tat vermesi için üzerine çekilmiş ceviz ya da fındık içi serpiştirebilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Kolay Un Helvası | 
  | 
akıllı bıdık 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2018 
Mesajlar: 24 Şehir: Erzincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc132788 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2018 
1,222 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 125 gram margarin
 
2 su bardağı un
 
1,5 su bardağı şeker
 
1 su bardağı süt
 
1 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı çam fıstığı
 
 
Yağ eritilip, elenmiş un konur.
 
Orta ateşte karıştırarak koyu pembe kavrulur.
 
Fıstıklar konur. Bir iki kere daha çevrilir.
 
Süt, su ve şeker ilave edilir. Karıştırarak pişirilir.
 
Tencereye yapışmayacak koyuluğa gelince kaşık kaşık alınarak tabağa yerleştirilir.
 
 
 
  
 | 
KOLAY UN HELVASI | 
  | 
gülfidan korluer 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2012 
Mesajlar: 22 Şehir: Antakya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc72089 
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2012 
3,384 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 büyük paket margarin
 
2 su bardağı su
 
12 çorba kaşığı dolusu un
 
100 gr. ceviz
 
1,5 su bardağı tozşeker
 
1 paket vanilya
 
 
Tencereye unu, yağı koyup, ateşte un sütlü kahverengini alıncaya kadar kavurunuz.
 
Cevizi iri parçalar halinde kıyıp una ilâve edip, 1-2 defa kavurunuz.
 
Şekeri suda eritip, una koyup, karıştırıp, ateşi kısarak suyu çektirini
 
Suyunu çekince ateşten alıp, vanilyasını serpip, istenilen şekli vererek servis yapınız.
  
 | 
Kolay Un Helvası | 
  | 
salkım 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.06.2009 
Mesajlar: 27 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37152 
Gönderme Tarihi: 05.Haz.2009 
3,005 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6-8 kişilik
 
4 su bardağı tozşeker
 
8 su bardağı su
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
4 su bardağı un
 
1 çay bardağı ceviz içi
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
2 çorba kaşığı kuşüzümü
 
1 çay bardağı kuruüzüm
 
1 çorba kaşığı tarçın
 
2 adet karanfil
 
 
Su ve 4 su bardağı tozşekeri kaynatıp, soğumaya bırakın. Bir tencerede tereyağını eritip, unu ağır ateşte kokusu kalmayana dek kavurun. Kavrulan una ceviz içi, dolmalık fıstık, kuşüzümü, kuruüzüm, tarçın ve karanfil ilave edin. Kavrulan malzemelere, şerbeti yavaş yavaş ilave ederek, ağır ateşte pişirin. Demlendirdikten sonra ılık olarak servis yapın.
 
 
Not: Helva, çok ağır ateşte ve un kokusu kalmayana dek kavrularak yapılmalıdır.
  
 | 
KOLAY UN HELVASI | 
  | 
hüseyin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.05.2008 
Mesajlar: 22 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23957 
Gönderme Tarihi: 20.May.2008 
3,300 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Malzeme:
 
1 tas un
 
2 tas su
 
1 tas yağ
 
1 tas şeker
 
50 gr fıstık
 
 
Yapılışı:
 
Tencereye yağ, un, fıstık konarak ağır ateşte kavrulur. Ilık suyun içine şeker konup karıştırılıp, kavrularak hafif sararmış helvanın içine dökülerek karıştırılır.
  
 | 
Kolay Un Helvası | 
  | 
Çizmeli 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.04.2008 
Mesajlar: 23 Şehir: Ostim | 
Kısa URL: https://ml.md/lc23177 
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2008 
3,758 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket margarin
 
1,5 su bardağı şeker
 
Yarım litre süt
 
Yarım kilo un
 
 
Şeker ile sütü bir taşım kaynatın. Yağı eritip, unu azar azar ilâve edip, kavurun. (Rengi sütlü kahve olana kadar.) Sonra yarım bardak su ilâve edip, karıştırın. (Helvanın parlak olması için.) Suyunu çekince, kaynar sütü döküp karıştırın. Kapağını kapatın.
 
 
 ML® Yumurtalı Helva için tıklayın
 
  
 | 
Kolay Un Helvası | 
  | 
tuğra 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 11.02.2008 
Mesajlar: 19 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc21307 
Gönderme Tarihi: 11.Şub.2008 
4,203 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1,5 su bardağı un
 
1/2 su bardağı sıvıyağ
 
1 su bardağı toz şeker
 
1,5 su bardağı süt
 
1 çorba kaşığı çam fıstığı
 
 
Yağ, fıstık ve unu bir tencereye koyup hafif hararetli tencerede fıstıklar pembeleşinceye kadar pişiriniz. Şeker ve sütü katıp karıştırınız. Suyunu çekip koyulaşınca kaşıkla alıp sevis tabağına yerleştiriniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |