|
|
KOLAY VANİLYALI KREMA |
|
müdür
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.09.2010
Mesajlar: 45 Şehir: Şanlıurfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc57339
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2010
2,126 defa indirildi / yazdırıldı
|
Bir kilo halis sütü kaynatırken, içine bir kalem, vanilya atmalı, 300 gram ve daha fazla şeker ilâve etmeli.
Ayrıca, 6 yumurta sarısını çalkaladıktan sonra, süte yavaş yavaş yedirirken vanilya kalemini sütten çıkarmalıdır.
Bu kremayı az kuvvetli ateşte pişirmeli ve kurtarıp hususî küçük kâselere bölünmelidir.
Arzu edilirse, gül suyu da serpip servis yapmalıdır.
Not: Aynı şekilde toz vanilya da kullanılabilir.
|
KOLAY VANİLYALI KREMA |
|
Kimya Hatun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.02.2011
Mesajlar: 31 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc62683
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2011
2,690 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo süt
70 gram un
250 gram toz şeker
1 paket vanilya
3 yumurta
100 gram badem
Bir tencere içerisine un, şeker, üç yumurtanın sarısı ve vanilyayı atarak telle iyice karıştırınız. Üzerine bir litre sütü de ilâve ederek un çorbası kıvamına gelinceye kadar karıştırıp, pişiriniz.
Diğer tarafta, 100 gram bademin kabuklarını soyunuz. Fındık makinasından geçirip, katı kar haline getirdiğiniz üç yumurtanın akı ile birlikte, kremanın içine katınız, iyice karıştırınız. Servis kâselerine boşaltınız, üzerini arzuya göre, fındık, fıstık veya bademle süsleyiniz.
|
|
KOLAY VANİLYALI KREMA Tarifleri Aşure Tarifleri
|
|