Kısa URL: https://ml.md/lc46246
Gönderme Tarihi: 17.Oca.2010
2,382 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMESİ
5 çorba kaşığı mayonuz
5 yumurta
maydanoz yaprakları
YAPILIŞI
Yumurtaları katı olarak pişiriniz. Yumurtaları ortadan kesip, sarılarını çıkarıp ayrı bir kaba alınız. İçleri oyulmuş akları servis tabağına diziniz. Yumurta sarılarını çatalla eziniz. Ezilen sarılara mayonezi karıştırıp iyice yediriniz. Bu karışımı yumurta aklarının içine doldurunuz. Üzerlerini maydanoz vb. ile süsleyip servis yapınız.
Kısa URL: https://ml.md/lc51128
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2010
2,246 defa indirildi / yazdırıldı
Malzemeler:
4 yumurta (yumurtalar kişi sayısına göre belirlenir)
4 çay kaşığı tuz
4 çay kaşığı kırmızı biber
4 çay kaşığı karabiber
maydanoz
hardal
Yapılışı:
Yumurtaları haşlayıp kabuklan soyduktan sonra üstlerinden birer kapak açılır. Ufak bir kaşıkla sanları çıkarılır. Tuz, kırmızı biber, kara biber, maydanoz ve hardalla yumurta sanlan ezilir. Bu-malzemeler tekrar yumurtaların içine doldurulup kapaklan kapatılır.