Kısa URL: https://ml.md/lc62834
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2011
2,059 defa indirildi / yazdırıldı
1 kg yerelması
2 adet havuç
2 diş sarımsak
2 adet soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı su
8-10 dal dereotu
Yerelmelerı ve havuçlar soyulur, uygun büyüklükte doğranır. Soğan ve sarımsak ince kıyılır, tuzla ovulur. Hazırlanan malzemeler düdüklüye konur. Üzerine şeker serpilir, su konur, kapağı kapatılır. Kaynama noktasına gelince ateş kısılır. 5 dakika pişirilir. Ilık olarak servise alınır. Üzerine kıyılmış dereotu serpilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc53859
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2010
2,284 defa indirildi / yazdırıldı
Tencereye yuvarlak yuvarlak 3 soğan doğrayıp 320 gram zeytinyağıyla kuvvetli ateşte pembeleşinceye dek kavurunuz. Ayıklanmış ve doğranmış yerelmalarını içine atıp pişirip soğutunuz. Servis yapınız.