Kısa URL: https://ml.md/lc18011
Gönderme Tarihi: 25.Eyl.2007
3,172 defa indirildi / yazdırıldı
500 gr kırmızı mercimek
1 su bardağı bulgur
2 soğan
5 kahve fincanı margarin
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
Yıkanmış mercimeği bir tencerede tuz ve su ile pişirin. Bulguru ilave edip yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
Soğanı yemeklik doğrayın. Küçük bir tavada yağı eritip soğanı kavurun ve pulbiber ekleyin. 1-2 dakika sonra ateşten alın. Kölükaşına ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc33158
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2009
2,674 defa indirildi / yazdırıldı
2 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
6 su bardağı su
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, pul biber
Mercimek tencereye aktarılır. Üzerine sıcak su ve tuz eklenir. Biraz yumuşamaya başlayınca bulgur katılır. Pişrmeye bırakılır. Bu arada ince kıyılmış soğan tereyağınada kavrulur. Üzerine pul biber ve biber salçası eklenir. Pişmekte olan kölükaşına gezdirilir. Bir taşım kaynatılır.
Kısa URL: https://ml.md/lc104574
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2015
4,222 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram kırmızı mercimek
1 su bardağı bulgur
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı margarin
5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
Mercimekleri tuzlu suda haşlayın yumuşayınca bulguruda ekleyip kaynatın. Bir tavaya margarini alıp küp doğranmış soğanları kavurun, pul biberini serpin ve mercimekli harca karıştırın sıcakken servis yapın.