|
Rezeneli Yoğurt Soslu Pilav |
|
ruhşen
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2013
Mesajlar: 27 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc91380
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2013
1,886 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı margarin
2 su bardağı pirinç
100 gr rezene
500 gr yoğurt
3 su bardağı sıcak su
Tuz
2 yemek kaşığı margarinde yıkanmış pirinçleri kavurun.3 su bardağı sıcak suyu ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakın. Pilav pişip ılıdıktan sonra servis tabağına alın. Üzerini yoğurtla kaplayın. Doğradığınız rezene otunu üstüne serpip servis yapın.
|
Köri Soslu Karnabaharlı Pilav |
|
ruhşen
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2013
Mesajlar: 27 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc91375
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2013
1,651 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram tavuk göğsü
1 adet soğan
2 diş sarımsak
200 gram pirinç
400 gram tavuk suyu
3 adet domates
400 gram karnabahar
60 gram kuru üzüm
100 gram bezelye
150 gram yoğurt
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
50 gram tereyağı
85 gram köri sosu
1 Tereyağını büyük bir tencerede eritin ve tavuk parçalarını orta ısıda 5 dakika ya da pembeliklerini yitirinceye dek pişirin. Tavukları tabağa alın, üzerine tuz ile karabiber serpin.
2 Soğanla sarımsağı tencerede sararıncaya dek kavurun. Köri sosu, pirinç, tavuk suyu, domates, çiçeklerine ayrılmış karnabahar ve üzümleri ekleyin. Kaynayınca ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatın ve arada bir karıştırarak 15 dakika pişirin.
3 Tavukları yine tencereye alın, bezelyeleri ekleyip kapağını kapalın. Kaynayınca ateşi kısın, 10 dakika ya da pirinçler pişinceye ve suyunu çekinceye dek pişirin. Tencereyi ateşten alın, yemeği yoğurtla karıştırıp sunun.
|
|