|
|
KÖRİLİ PİLİÇ |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc82799
Gönderme Tarihi: 02.Kas.2012
1,931 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 çorba kaşığı yağ
1 adet yarka
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış kereviz
1 çorba kaşığı ince kıyılmış elma
1 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı ketçap
1/2 tatlı kaşığı hint biberi (köri)
2,5 su bardağı tavuk suyu
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı krema
1) Yağı bir tencereye koyup, kızdırınız. Piliçleri ilâve edip 3'er dakika alt ve üstlerini kızartınız.
2) Soğan, kereviz ve elmayı ilâve ederek 2 dakika kavurup ununu ilâve ederek karıştırınız.
3) Ketçap ve hint biberi (köriyi) ilâve edip, karıştırınız.
4) Üzerine tavuk suyunu ve tuzunu koyarak ağır ateşte 35 dakika pişiriniz.
5) Piliçleri bir güvece çıkarıp sosunu üzerine süzdürünüz.
6) Servis yaparken kremasını üzerine döküp, karıştırıp servis yapınız.
Not: Bu piliç, salçanın içinde pişerse daha lezzetli olur. Yanında birer parça kızarmış badem, ananas, yoksa dilimlenmiş muz, kızarmış maydanoz yaprağı, ince kıtır gözleme verilebilir.
|
KÖRİLİ PİLİÇ |
|
olay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2010
Mesajlar: 63 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc50000
Gönderme Tarihi: 06.Nis.2010
2,183 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMESİ:
1 adet orta boy piliç
1 çorba kaşığı köri
1 orta boy soğan
3/4 bardak rafine yağ
1 elma
1 muz
2 bardak tavuk suyu
1 tatlı kaşığı un
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul kırmızı biber
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Bütün pilici temizledikten sonra kemiklerini de ayırarak, kuşbaşı doğrayın. Soğanları da soyup ince piyaz şeklinde doğrayın. Sonra elma ve muzu soyup dilimler halinde kesin. Pilici pişireceğiniz tencereye yağı koyun ve kızınca, piyaz doğranmış soğanları içine atıp, pembeleşinceye kadar kavurun. Sonra kuşbaşı doğranmış ve derileri çıkarılmış pilici de katın ve sote edin. Arkasından elma ve muzları da ekleyerek sote işlemini sürdürün. Bu arada Kari, tozu, kırmızı biber ve salçayı koyun, bir yandan karıştırırken,sulanmaması içinde unu serperek bir iki dakika daha kavurmaya devam edin. Sonra tavuk suyunu sıcak olarak ilave edin ve tuzunu serpip pişirin. Körili pilici pilav ile servis edin.
|
KÖRİLİ PİLİÇ |
|
Cenk Nizipli
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.12.2007
Mesajlar: 65 Şehir: İstanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc19884
Gönderme Tarihi: 11.Arl.2007
2,433 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
MALZEME:
4 but,
4 kanat,
1 parça taze zencefil,
1 yumurta sarısı,
4 çorba kaşığı sıvı yağ,
tuz,
karabiber,
2 çorba kaşığı köri,
1 çorba kaşığı bal,
1 tatlı kaşığı ezilmiş kişniş.
1. Zencefili soyup ince rendeleyin, yumurta sarısı, yağ, tuz ve karabiber ile birlikte miksere koyup koyu sos hazırlayın. Köri, bal ve kişnişi karıştırın.
2. Piliç parçalarını yıkayarak kurulayın, tuz ve biber ekin. Tavuk parçalarına körili karışımdan sürün. 2-3 saat bekletin.
3. Fazla sosu alın, parçaları yaklaşık 12 dakika kızartın.
|
KÖRİLİ PİLİÇ |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc2489
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
2,593 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 kişilik:
1 adet yarka piliç
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı ince kıyılmış elma
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış kereviz
1 çorba kaşığı un
½ tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı ketçap
1 kahve fincanı krema (yoksa şart değil)
2 ½ su bardağı tavuk suyu yada et suyu yada su
HAZIRLANIŞI
Pilici dörde bölün, butların açılmaması için bacak kemiklerini hafif yontup but derisini delip deriye geçin veya pilicin incik kısmını buduna sicimle bağlayın. Yağı bir tencereye koyup kızdırın. Piliçleri ilave edip üçer dakika alt ve üst kızartın. Soğan, elma ve kereviz ekleyerek iki dakika kavurup ununu da ekleyerek karıştırın.Ketçap, köri de ilave ederek karıştırın. Üzerine tavuk suyunu ve tuzunu koyarak ağır ateşte 35 dakika pişirip ateşten alın. Piliçleri bir güvece çıkarın, sosun içine kremayı ilave edip karıştırıp piliçlerin üzerine dökün ve servis edin.
|
|
KÖRİLİ PİLİÇ Tarifleri Tavuk Yemekleri
|
|