|
Körili Tavuk |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc159087
Gönderme Tarihi: 28.Tem.2021
372 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
4 cm taze zencefil
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı köri tozu
1 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı domates püresi
8 tane kemiksiz tavuk but
1 adet doğranmış domates
1 buçuk su bardağı süt
1 demet ıspanak
Öncelikle tavuk budunu küp küp doğrayın.
Bir kenarda yoğurt tuz, domates püreli, sarımsak ve zencefille bir karışım hazırlayın.
Tavukları hazırladığınız marine sosa yatırın ve üzerini streçleyip buz dolabında yarım saat kadar bekletin.
Ardından, yağı tavaya alın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.
Ispanakları ve domatesleri de ekledikten sonra ıspanaklar suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Buzdolabında beklettiğiniz marineli tavuğu alın ve ıspanaklara ekleyin.
Altı kısık bir şekilde pişmeye devam eden yemeğimize son olarak köri tozu ekleyin.
Tavuklar da pişmeye başlayınca azar azar kıvam alacak şekilde sütü ekleyip bir yandan da karıştırmaya devam edin ki süt kesilmesin.
Kadifemsi bir kıvam aldığında ocağın altını kapatıp sıcak servis edebilirsiniz.
|
Körili Tavuk |
|
boylam
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.09.2020
Mesajlar: 107 Şehir: Trabzon |
Kısa URL: https://ml.md/lc156394
Gönderme Tarihi: 02.Mar.2021
291 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.beypilic.com.tr
Tavuk Göğüsü 1 Adet
Krema 1 Adet
Köri 250 gr
Tuz
Sıvı Yağ 1 Su Bardağı
Un 1 Su Bardağı
Tavamıza sıvı yağı koyduktan sonra ilk önce julien doğranmış tavuklarımızı soteliyoruz. Köri ve tuzu ilave ettikten sonra, en son kremayı da ekleyerek hepsini soteliyoruz.
|
Körili Tavuk |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc147375
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2019
707 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
10 arpacık soğanı
1 yemek kaşığı doğranmış taze zencefil
5 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber tanesi
1 çay kaşığı kimyon
1 kahve fincanı rendelenmiş Hindistan cevizi
1 kapya biber
600-700 g kalça tavuk eti
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 tarçın çubuğu
1 çay kaşığı kimyon tohumu
1 orta boy soğan
1 domates
1 çay kaşığı zerdeçal
1 su bardağı su
Tuz
5-6 dal taze kişniş
Tavuk etlerini marine etmek için arpacık soğanları, sarımsakları, karabiber tanelerini, kimyonu, rendelenmiş Hindistan cevizini ve biberi bir kasede karıştırın. Bu karışımı tavuk etlerine ekleyerek iyice ovun. Üzerini kapatıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin. Ayrı bir tavada yağı kızdırın, tarçın ile kimyon tohumunu ekleyip birkaç dakika kavurun. Küp doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar yumuşayınca rendelenmiş domatesi ekleyin, 5 dakika daha pişirin. Marine ettiğiniz tavuk etlerini ve zerdeçalı tencereye ekleyin. Tüm malzemeyi iyice harmanladıktan sonra suyunu ve tuzunu da ilave edin. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte tavuk etlerini 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, taze kıyılmış kişnişi serpip servis yapın.
|
Körili Tavuk |
|
kristal avize
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2014
Mesajlar: 39 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc135063
Gönderme Tarihi: 25.Haz.2018
803 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. tavuk eti
5-6 diş sarımsak (soyulmuş ve ince doğranmış) Sarımsak tozu
Tuz
Karabiber
Köri
Zeytinyağı
Taze kekik
1 kutu krema
1-2 limon
1-2 büyük baş soğan doğranmış
Sirke
1-2 adet acı biber
1 demet taze kişniş
Biraz limon suyu ve sirke ile tavuk etlerinizi güzelce yıkar gibi ovun.
Küçük parçalar halinde kesin. Biraz sarımsak tozu, tuz, karabiberi , 1-2 yemek kaşığı köriyle birlikte ile tatlandırın.
Bir blendır içine, soğan, sarımsak, acı biberi ekleyin ve makinayı çalıştırın.
Derin bir tavada ateşin altını yakıp zeytinyağı dökün.
Daha sonra blenderdan acı biberli karışımı ekleyin. Hoş bir koku yayılmaya başlayınca dolaptan etlerinizi çıkarıp tavaya koyun.
Biraz daha köri ekleyip kapağını kapatın.
Su ilave etmeyin. Ara sıra karıştırarak kendi suyunda etin pişmesini sağlayın. Sonra kremanızı ekleyin. Karıştırın, kısık ateşte 25 dakika pişirin.
Pişirme sonunda, biraz limon suyu ve bira ekleyin. Gerekirse biraz su ve baharat tuz ekleyin.
Pilav ile birlikte kıyılmış kişnişle süsleyerek sıcak olarak servis edin.
|
Körili Tavuk |
|
Sena Tapucu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.07.2014
Mesajlar: 30 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc134872
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2018
936 defa indirildi / yazdırıldı
|
Çocuklar için Yemek Pişirmek
Avustralya Sağlık Bakanlığı
Kahverengi soğan
Havuç
Kereviz çubukları
Domates konservesi
Zeytinyağı
Köri
Balkabağı
Yeşil fasulye
Dolmalık kabak
Kemikli tavuk butu
Kuru üzüm
Ananas
Sade yoğurt
Pirinç
Pirinci paketteki yönergelere göre pişirin.
Fırını önceden 180 derecede ısıtın.
Soğanın kabuklarını soyup doğrayın. Havuç ve kerevizi yıkayıp dilimleyin.
Sıvı yağı, büyük tavada orta ateşte kızdırın. Soğanı, havucu ve kerevizi içine dökün. Hafif ateşte 5 dakika pişirin.
Köri tozunu içine döküp 1-2 dakika pişirin.
Balkabağını soyun. Balkabağını, dolmalık kabağı ve fasulyeleri, lokmalık boyutta doğrayın. Tavaya ekleyip 1-2 dakika karıştırın.
Tavuğu, konserve domatesi ve kuru üzümü tavaya dökün. Kaynatın ve ısıyı azaltarak ağır ateşte 1 saat pişirin.
Pilav, doğranmış ananas ve yoğurtla servis yapın.
|
Körili Tavuk |
|
Hafize Sultan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.04.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc65472
Gönderme Tarihi: 06.Tem.2011
2,258 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. tavuk göğsü
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı süt
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz
Karabiber
2 dal maydanoz
Tavuk etlerini irice doğrayın, suyunu bırakıp çekinceye kadar kavurun ve bir kenara alın. Aynı tencerede tereyağını ve unu kavurun. Köri, tuz ve karabiber ekleyin. Sütü ilave edip iki dakika pişirin. Etleri de sosun içine katıp karıştırın. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
|
Körili Tavuk |
|
brdnrmn
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.04.2007
Mesajlar: 82 Şehir: aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc13774
Gönderme Tarihi: 16.May.2007
2,541 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr tavuk eti (kuşbaşı doğranmış)
3 yemek kaşığı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı toz köri
2 tatlı kaşığı toz zencefil
2 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1 tane orta boy rende kuru soğan
Tuz
Rendelenmiş kuru soğanı, bütün baharatları, tavuk etlerini ve yağını, tuzu hepsini iyice karıştırın.
Tencereye koyun. Kapağını kapatıp pişirin. Tencerenin kapağını hiç açmadan pişirirseniz daha lezzetli olur.
Sade pilavla servis yapın.
|
Körili Tavuk |
|
Döner
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.06.2006
Mesajlar: 86 Şehir: Haymana |
Kısa URL: https://ml.md/lc5130
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2006
2,540 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
4 adet tavuk bonfile
1 tatlı kaşığı köri
1 tatlı kaşığı soya sosu
TARİFİ
Tavuk bonfileleri yıkayıp, süzün.
Köri, soya sosu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırdıktan sonra tavukları bu karışıma bulayın.
Tavuk bonfileleri yarım saat buzdolabında beklettikten sonra buhar süzgeci veya kevgire koyun.
Kevgiri yarıya kadar kaynar su dolu tencereye, oturtun. Tavuk yumuşayana kadar pişirin.
Yanında istediğiniz bir garnitürle servis yapın.
|
Körili Tavuk |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc2491
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
2,996 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr kuşbaşı tavuk
3 adet kırmızı biber
1 kutu garnitur konserve
5 adet sivri biber
2 çorba kaşığı köri
Tuz
Karabiber
Kekik
2 yemek kaşığı salça
5 diş sarımsak
Kuşbaşı olarak kesilmiş tavukları derin bir kaba koyun. Üzerine 3 bardak su ile salça karıştırıp dökün. Daha sonra bu karışıma köri, kekik, karabiber ekleyin. Bunlar karıştırıldıktan sonra ince ince kıyılmış sivri ve kırmızı biber, rendelenmiş sarımsak, garnitür ve gerektiği kadar tuzu koyun. Tekrar karıştırın. Bütün karışımın salçalı sos ile köriyi iyice yemesi için 10 dakika kadar bekletin. 10 dakika sonra içine bir miktar sıvı yağ dökülmüş olan tencereye koyarak orta ateşte tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Not: Bu yemeği hazırlamak en fazla yarım saatinizi alacaktır.
ML® Soslu Köy Tavuğu için tıklayın
|
Körili Tavuk |
|
zumZUM
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.04.2006
Mesajlar: 150 Şehir: Sivas |
Kısa URL: https://ml.md/lc2490
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2006
3,074 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 Kg. Mantar
2 Parça Tavuk Bonfile
1 adet Kuru Soğan
2 çay kaşığı Köri
1 çay Kaşığı Tuz
Tereyağı (Diyet-Rejim uygulayanlar için çiçek yağıda olur)
2 adet Çarliston Biber
2 diş Orta Boy Sarımsak
1 su Bardağı Pirinç
Soğanı dörde bölüp, ince ince dilimleyin. Yağda hafifçe öldürün.
Mantarların çok büyük olanlarını ikiye bölüp, fazla ufalamadan soğanla beraber kavurmaya başlayın. Tavukları parmak şeklinde kesip tavaya atın. Üzerine küçük kesilmiş çarliston biber,Köri, Tuz ve karabiber serpip, mümkünse kapağını kapatıp, kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Bu arada bir tencereye 3 bardak kadar su koyup, pirinci haşlayın. Haşlanan pirinci düz bir tabağa alıp, çok ince doğranmış sarımsak, tuz ve tereyağı ile karıştırıp bir kaseye koyun. Düz ve büyükçe bir tabağın ortasına kase şekli ile pirinci yerleştirin. Pirincin çevresine tavada kavurduğunuz mantarlı-tavuk karışımını koyun. Tavada kalan sosu pilavın üzerine gezdirin.
Dilerseniz, tabağın kenarlarına domates, maydanoz ile süsleyebilirsiniz.
ML® Körili Tavuk için tıklayın
|
|