|
|
Körili Tavuk |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29056
Gönderme Tarihi: 26.Ekm.2008
12,045 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı Sana yağı
4 adet tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tane karabiber
1 tatlı kaşığı köri
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı tarçın
1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
2 adet kuru soğan (piyaz doğranmış)
2 çay kaşığı zencefil
2 adet defne
Yarım su bardağı yoğurt
Tavuk göğüslerini küp küp doğrayınız.
Doğranmış tavukları derin bir kasenin içine koyup, üzerine 1 adet rendelenmiş kurusoğanı koyunuz.
Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı Sana'yı kızdırıp, köriyi kızartınız.
Körinin kokusu çıkınca içine kimyon, kişniş, tane karabiber, tarçın, zencefil ve defne yaprağını koyup, baharatların kokusu çıkınca ateşten alıp, soğan-tavuk karışımına ilave edip iyice karıştırınız.
Soslu tavukları ağzı kapalı bir kapta, bir gece buzdolabında bekletiniz.
Yayvan bir tencerede 3 yemek kaşığı Sana'yı kızdırıp, piyazlık doğradığınız 2 adet kuru soğanı ekleyip, sarımsağı ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.
Soğanlar renk alınca içine soslu tavukları koyup, kavurunuz. (Defne yapraklarını içinden çıkarınız.)
Tavuklar iyice kızarınca, üzerine yoğurdu ilave edip karıştırınız.
Kısık ateşte bir taşım pişiriniz. Fazla kaynatırsanız yoğurt kesilebilir.
Körili tavuğu servis tabağına alıp sıcak olarak servis ediniz.
ML® Körili Tavuk için tıklayın
|
Körili Tavuk |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc177810
Gönderme Tarihi: 18.May.2024
171 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı köri
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı domates salçası
1 su bardağı yoğurt
Yarım limon suyu
Wok tavaya çok az zeytinyağı koyun ve kızdırın. Soğanı ve sarımsağı renk değiştirene kadar soteleyin. Köri, tarçın, defne yaprağı ve tuzu ekleyerek, karıştırın. Tavukları, salça ve yoğurdu ekleyin. Ocağı kısıp, tavuklar yumuşayıncaya kadar, pişirin. Defne yaprağı, limon suyu ve kırmızı biberi ilave edin. 5 dakika daha pişirin.
|
|
Körili Tavuk Tarifleri Hint Yemekleri
|
|