Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kornet Bisküvisi


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri
Anne Kurabiyesi Tarifleri
Bademli Kurabiye Tarifleri
Beze Tarifleri
Bisküvi Tarifleri
Cevizli Kurabiye Tarifleri
Çıtır Kurabiye Tarifleri
Çikolatalı Kurabiye Tarifleri
Çilekli Kurabiye Tarifleri
Elmalı Kurabiye Tarifleri
Erikli Kurabiye Tarifleri
Fındıklı Kurabiye Tarifleri
Fıstıklı Kurabiye Tarifleri
Haşhaşlı Kurabiye Tarifleri
Hindistancevizli Kurabiye Tarifleri
Hurmalı Kurabiye Tarifleri
Islak Kurabiye Tarifleri
Kahveli Kurabiye Tarifleri
Kakaolu Kurabiye Tarifleri
Kayısılı Kurabiye Tarifleri
Kedi Dili Tarifleri
Kraker Tarifleri
Kremalı Kurabiye Tarifleri
Kuru Pasta Tarifleri
Limonlu Kurabiye Tarifleri
Makaron Tarifleri
Mantar Kurabiye Tarifleri
Peynirli Kurabiye Tarifleri
Portakallı Kurabiye Tarifleri
Pudingli Kurabiye Tarifleri
Reçelli Kurabiye Tarifleri
Sakızlı Kurabiye Tarifleri
Soslu Kurabiye Tarifleri
Susamlı Kurabiye Tarifleri
Şeftalili Kurabiye Tarifleri
Şekersiz Kurabiye Tarifleri
Tahinli Kurabiye Tarifleri
Tarçınlı Kurabiye Tarifleri
Tırtıl Kurabiye Tarifleri
Tuzlu Kurabiye Tarifleri
Un Kurabiyesi Tarifleri
Unsuz Kurabiye Tarifleri
Üzümlü Kurabiye Tarifleri
Vişneli Kurabiye Tarifleri
Zencefilli Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kornet Bisküvisi

PRO
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2009
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc37407
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2009
2,485 defa indirildi / yazdırıldı




50 gr. pudra şekeri
bir tutam vanilya
30 gr. un
30 gr. margarin
25 gr. çekilmiş badem
1 yumurta akı

Yumurtanın akı ile vanilyayı bir kaba koyun. Buna pudra şekerini de ilave edip, karıştırın. Daha sonra unu ve bademi de katın. Margarini eritin ve ilave edin. Böylece sulu bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru bir naylon torbaya koyun. Torbanın ucunu delerek, hamuru şekilli olarak tepsiye yer yer akıtırı. Sıcak fırında 5-6 dakika pişirin.


Kornet Bisküvi

ince
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 28.11.2017
Mesajlar: 24
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc130093
Gönderme Tarihi: 29.Kas.2017
1,337 defa indirildi / yazdırıldı




https://yemek.name

65 gr Tereyağı veya Margarin
½ su bardağı Pudra Şekeri (Elenmiş olarak)
2 adet Yumurta Beyazı (Oda sıcaklığında ve çatalla hafif çırpılmış halinde)
1/2 su bardağı Un
½ çay kaşığı Vanilya Özü
Üzeri için:
Susam

Oda sıcaklığındaki tereyağı veya margarin, pudra şekeri ile mikserin en düşük seviyesinde çırpılır.
Çatal ile hafif çırpılarak köpüklendirilmiş yumurta beyazları bu karışıma azar azar ilave edilir.
Un ve vanilya özü karıştırılır. Bir tatlı kaşığı ile yavaşça, çırpma işlemi devam ederken bu karışıma yedirilir. Bu şekilde bütün unu ilave ettikten sonra ağzı kapalı olarak, bir kabın içinde 30 dakika oda sıcaklığında bekletilir.
Fırın 180 derecede, fanlı olarak ısıtılır. Kâğıttan 10cm çapında yuvarlak şablon kesilir. Yağlı kâğıt üzerine yerleştirilmiş şablonun ortasına, bir tatlı kaşığı dolusu bekletilmiş hamurdan yerleştirilir. Ve eşit şekilde, spatula yardımı ile hamur, şablonun içine yayılır. İşlem tamamlandığında yavaşça şablon yağlı kâğıt üzerinden kaldırılır. Her tepside 3 adet yuvarlak olacak şekilde bu işlem tekrarlanır ve hazırlanan yuvarlakların üzerine susam serpilir.
Ön ısıtma yapılmış fırında, kenarları hafif kahverengi (Ortalama 7,5 dakika) oluncaya kadar pişirilir. Pişen yuvarlaklar fırından çıkarıldıktan sonra temiz bir spatula yardımı ile ters çevrilir. Hala sıcaklığını korurken kornet kalıplarına sarılarak, şekillendirilir.
Şekillendirme işlemi tamamlandıktan sonra, uçları tepsi yüzeyine bakacak şekilde, aynı ısı ayarındaki fırında 1 dakika kadar daha pişirilir. Bu sayede daha çıtır hale gelecektir. Eğer düzgün şekillendirilmediği düşünülüyorsa, gene bu aşamada hafif yumuşayan hamur, tekrar kalıba sarmak mümkündür.
Kornet kalıpları ile birlikte yapılan ikinci kısa pişirmeden sonra, soğuması için tezgâha alınır. Tam soğuma gerçekleştiğinde külah şeklini almış olan hamur, kalıplardan çıkarılır ve servise hazır hale getirilir.







Kornet Bisküvisi Tarifleri Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri



(2 adet Kornet Bisküvisi 69,581 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort