Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Adıyaman Yemekleri > Koruk Salatası (Şanlıurfa) (2 adet - 107,729 defa bakıldı)

Koruk Salatası (Şanlıurfa)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Adıyaman Yemekleri
Batman Yemekleri
Diyarbakır Yemekleri
Gaziantep Yemekleri
Kilis Yemekleri
Mardin Yemekleri
Siirt Yemekleri
Şanlıurfa Yemekleri
Şırnak Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Koruk Salatası (Şanlıurfa)

fahriye ersen
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 12.07.2017
Mesajlar: 21
Şehir: Niğde
Kısa URL: https://ml.md/lc126748
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2017
1,392 defa indirildi / yazdırıldı




Koruk üzümü - 15 gr.
Salatalık ya da hıttı - lOO gr.
Sarımsak - 3 gr.
Kuru nane - 3 gr.
Tuz - 3 gr.

Koruklar yıkanıp tanelenerek suları çıkartılır. Kabukları soyulan salatalıklar küçük küçük doğranır. Salatalıklar ve dövülmüş sarımsaklar bir servis kâsesine alınır. Üzerine koruk suyu dökülür, tuzu eklenir. Küçük kâselere konulan koruk salatası üzerine kuru nane dökülerek servis edilir.



Koruk Salatası (Şanlıurfa)

kadife
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 08.12.2017
Mesajlar: 29
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc130317
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2017
1,187 defa indirildi / yazdırıldı




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

1 kg taze koruk
1 kg salatalık (ya da hitti)
4-5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane
Tuz

Koruklar yıkanıp tanelenerek suyu çıkartılır. Salatalığın kabukları soyularak çok ufak doğranır, sarımsakların kabuğu çıkarılarak dövülür. Bir servis kâsesine, salatalık ve dövülmüş sarımsak konur. Üzerine koruk suyu dökülür tuzu atılarak, karıştırılır, küçük kâselere konularak üzerine ince kuru nane serpilir. Yaz başında kâselere atılacak buzla lezzeti zirvededir. Diğer zamanlar şişelenmiş bekletilmiş koruk suyuyla yapılır.

Not: Eskiler koruk cacığı şeklinde de adlandırırlar.







Koruk Salatası (Şanlıurfa) Tarifleri Adıyaman Yemekleri



(2 adet Koruk Salatası (Şanlıurfa) 107,729 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort