|
Hazır Yufkadan Köy Böreği |
|
Güllü Lokum
Aşçı
Kayıt: 09.06.2015
Mesajlar: 18 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc108279
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2015
1,466 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
İçi için:
3 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
4 adet sivri biber
Tuz, karabiber
Patatesleri haşladıktan sonra soğanla beraber bir kabın içine rendeleyin. İnce kıyılmış sivri biberleri ve baharatları da üzerine ekleyin, karıştırıp iç harcı hazırlayın. Yufkalardan birini tezgah üzerinde açın, üzerini su ve sıvı yağı karışımıyla ıslatın. İç harcı üzerine serin. Yufkaları rulo yapıp gül şeklinde tepsiye dizin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsideki gülün etrafında sarıp hazırlayın. Üzerine yumurta yoğurt ve yağı çırpıp süzün ve 200 derecedeki fırında pişirin.
|
Köy Böreği (hazır yufka) |
|
Herhangi biri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 22.06.2011
Mesajlar: 54 Şehir: Mordoğan |
Kısa URL: https://ml.md/lc64746
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2011
1,851 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yufka
4 adet patates
200 gr. lor peyniri
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
3-4 adet ince kıyılmış sivri biber
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber, pul biber
Patatesleri haşlayıp ezin. Lor peyniri, maydanoz, sivri biber, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zeminde açın ve üzerine su ile çırpılmış sıvı yağ karışımından sürün. Yufkanın ortasına patatesli harçtan koyun. Kenarlarda kalan yufkaları harcın üzerine düz olarak kapatın. Elinizle hafif büzerek şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
|
|