|
Köy Ekmeği |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc164141
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2022
223 defa indirildi / yazdırıldı
|
400 gr. un
100 gr. tahıl karışımı
7 gr. kuru maya
300 ml. ılık su
Büyükçe bir kaba unu eleyerek, içine 300 ml. ılık içme suyu, kuru mayayı ve karışımı ekliyoruz.
Blenderimizin burgulu uçlarıyla yaklaşık 10 dakika karıştırıyoruz.
Üzerine temiz bir bez örtüp 1 saat mayalanması için bırakıyoruz.
Sonrasında mayalanan hamuru şekillendirip 2 adet yuvarlak yapıp fırın kağıdı serili tepsiye yan yana koyuyoruz.
Tekrar mayalanması için yarım saat üzeri örtülü olacak şekilde ikinci kez mayalanması için bırakıyoruz.
Şekil verirken elinize yapışırsa çok az un ile bu sorunu çözebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızda pişiriyoruz.
25-30 dakika sonra da mis gibi bir koku ekmeklerinizin piştiğinin habercisi olacaktır.
Bir de fırından çıkardığımızda soğutma teli üzerinde biraz dinlendikten sonra, yumuşak kalması için temiz bir örtü örtüyoruz.
|
Köy Ekmeği |
|
kırmızı elma
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.03.2016
Mesajlar: 36 Şehir: Bolu |
Kısa URL: https://ml.md/lc136363
Gönderme Tarihi: 21.Ağu.2018
705 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.electrolux.com
500 gr buğday unu
250 gr çavdar unu
15 gr tuz
1 küçük paket kuru maya
250 ml su
250 ml süt
Buğday ununu, çavdar ununu, tuzu ve kuru mayayı geniş bir kaba koyun.
Su, süt ve tuzu karıştırıp una ekleyin.
Tüm malzemeleri yoğurarak yumuşak bir hamur kıvamına getirin. Hamuru iki katına kadar kabarıncaya kadar bekletin.
Hamuru uzun bir parça haline getirin ve önceden yağlanan veya fırın kağıdıyla örtülen pişirme tepsisine koyun.
Hamuru hacminin yarısı kadar kabarması için tekrar bekletin. Pişirmeden önce üzerine çok az un serpin.
Fırında 60 dakika pişirin.
|
Köy Ekmeği |
|
dost yürek
Aşçıbaşı
Kayıt: 15.02.2017
Mesajlar: 29 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc123224
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2017
887 defa indirildi / yazdırıldı
|
www.vzug.com
Hamur:
250 g yarı esmer un
250 g çavdar unu
3,5 dl su, 5 °C
½ küp maya
10 g tuz
Tozlama
50 g yarı beyaz un
Tüm malzemeleri bir mikserde karıştırın ve genleşebilir bir hamur olarak yoğurun (10 dakika yavaş, 1 dakika hızlı). Üstü nemli bir bezle kapatılmış kabın içinde hamurun oda sıcaklığında yaklaşık 75 dakika boyunca iki kat hacme ulaşana kadar kabarmasını bekleyin.
Bir kaba bez koyun ve yarı beyaz un serpin. Hamuru güzel toplar haline getirin ve deliği altta olacak şekilde unlu bezin üstüne koyun. Üstü örtülü olarak 15 dakika dinlendirin.
Kabı pişirme kağıdı kaplı fırın tepsisine koyun, bu şekilde delik yukarıyı gösterir. Fırın tepsisini ısıtılmamış fırına koyun. Fırınlayın.
Not: Hamur hızlı kademede sadece kısa süre yoğrulmalıdır, aksi halde çok hızlı yoğrulur ve optimum bir hacim oluşmaz.
|
Köy Ekmeği |
|
yeniay
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.12.2012
Mesajlar: 75 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc85027
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2012
1,580 defa indirildi / yazdırıldı
|
Derya Sezgin
Yarım paket yaş maya
Ilık su
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Mayamızı ılık suyla eriterek tuzunu ve yavaşça ununu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu yoğuruyoruz. Üstünü nemli bezle örterek mayalanmasını bekliyoruz. Mayalanan hamurumuzu tekrar yoğurarak yağlanmış turta kalıbında, 180 derece fırında pişiriyoruz. İlk kez yaptığım için hızımı alamadım aynı ekmekten iki kere yaptım. Birinin üstünü bir tutam biber salçası ve zeytinyağını karıştırıp kapladım. Diğerini hiçbir şey sürmeden pişirdim.
|
Köy Ekmeği |
|
annebebek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.01.2008
Mesajlar: 100 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc20647
Gönderme Tarihi: 13.Oca.2008
25,962 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 su bardağı un
2 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı şeker
Şeker ve tuz ilave edilmiş mayayı 1,5 su bardağı ılık su ile biraz yumuşatınız. Un ve yağ katıp 10 dakika yoğurunuz. Kapak örterek ılık bir yerde hacminin iki misli oluncaya kadar mayalandırınız.
Tekrar yoğurup kepek veya un serpilmiş tepsiye şekil vererek yerleştiriniz. Bıçakla üstten iz yapıp, tekrar mayalandırınız. Hacminin iki misli kabarınca kızdırılmış orta hararetli fırında pişiriniz.
ML® Köy Somunu için tıklayın
|
|