Kısa URL: https://ml.md/lc33769
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2009
6,435 defa indirildi / yazdırıldı
Antep yöresine ait özeliklede bayramlarda yapılan bir kuru pasta cesidi ve özelligi 5, 6 ay kalsada bayatlamıyor ve icindeki baharatlar her gecen gün daha da güzellestiriyor.
1 paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı putra sekeri
Bir fiske tuz
Yarım su bardağı pekmez
Yarım su bardağı sıfır numara irmik
Aldığı kadar un
1'er tatlı kasığı rezene, çörekotu, tarcın,
1-2 tane karanfil
Yarım su bardağı susam
Kabartma tozu ve vanilya
2 yumurta
Yarım su bardağı süt
Karanfili dövün rezeneneyi susamı cörek otunu kokusu cıkana kadar biraz karıstırarak kavurun sıvı olanları iyice karıstırın sonra sekeri ilave edin sonra baharatları en sonunda un ve irmigi cok sert bir hamur olmayacak ve kücük halkalar yaparak üzerleri kızarana kadar pisirin soğutup saklayacağınız kaplara alın.
Fotoğraf "hacıgeldi" tarafından gönderildi. 26.09.2019
Kısa URL: https://ml.md/lc100808
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2014
6,734 defa indirildi / yazdırıldı
125 gr. margarin
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı anason
3 yemek kaşığı çörekotu
3 yemek kaşığı susam
Yarım paket kabartma tozu
1 adet yumurta
Aldığı kadar un
Oda sıcaklığında yumuşamış sanayağı ve şekeri derin bir kaba koyup iyice yoğurun. Üzerine un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeleri ekleyerek yoğurmaya devam edin
Yoğurduğunuz tüm malzemelere kabartma tozunu da ekledikten sonra yavaş yavaş ununu da eklemeye başlayın. Buradaki ölçü hamuru oldukça yumuşak yapmanız. Yani hamur elinize yapışmayacak kıvama gelince un eklemeyi bırakın.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp tezgahta veya iki elinizin arasında uzattığınız hamurun uçlarını birleştirip yağladığınız tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.