|
Köy Köftesi |
|
yaşar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.09.2011
Mesajlar: 32 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc68559
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2011
3,167 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı ince bulgur
4 soğan
4 çorba kaşığı un
500 gr yoğurt
1 yumurta akı
1 çorba kaşığı kuru nane
Tuz
Baharat
2 diş yağ
Sarımsak
Bulguru derin bir kaba alıp sıcak suyu dökün ve üzerini kapatın ve yumuşayana kadar bekletin. Soğanlardan birini soyup rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin. Bulgur yumuşayınca rendelenmiş soğan, un, tuz, sarımsak, nane ve yumurta akını ekleyip iyice yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar koparıp oval köfteler yapın. Derin bir tencereye su doldurup tuz ilave ederek kaynatın. Hazırladığınız köfteleri kaynar suda haşlayın. Köfteleri kevgirle çıkarıp servis tabağına alın. Kalan 2 soğanı soyup yarım halkalar halinde doğrayın. Margarini tavada eritip soğanı pembeleştirin. Kırmızı tozbiber serpin, kızarınca ateşten alı. Köftelerin üzerine yoğurt koyduktan sonra biberli eritilmiş yağı da yoğurdun üzerine dökün.
|
Köy Usulü Köfte |
|
paspartu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.05.2006
Mesajlar: 102 Şehir: Bartın |
Kısa URL: https://ml.md/lc3714
Gönderme Tarihi: 13.May.2006
3,723 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
300 gr Kiyma
400 gr Kabak
50 gr Rendelenmis Parmezan Peyniri Veya Eski Kasar
1 Sogan
1 Yumurta
1 Yumurta Sarisi
2 Çorba Kasigi Galeta Unu
Zetinyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Kabaklari yikayip kaziyin.Sogani ayiklayin.Hepsini minik minik dogradiktan
sonra tuzlu suda haslayin.
Süzdükten sonra bir de parmaklarinizla sikarak suyunu çikarin.Bir kaba
koyup çatalla ezerek krema haline getirin.
Kiymayi, yumurtayi,yumurta sarisini,rendelenmis peyniri,2 çorba kasigi
galeta ununu,tuz ve karabiberi ekleyin.Iyice karistirip,una buladiginiz
parmaklarinizla orta boyda köfteler yapin.
Iyice kizdirdiginiz zeytinyağında,her taraflari altin sarisi renk alincaya
kadar kizartin.Hemen servis yapin.
|
Köy köftesi |
|
lekelimelek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2006
Mesajlar: 49 Şehir: IZMIR |
Kısa URL: https://ml.md/lc3496
Gönderme Tarihi: 07.May.2006
3,212 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
500 gr köftelik kiyma
1 su bardak su
1 çay bardak un
5 dis dövülmüs sarımsak
tuz
YAPILIŞ TARİFİ
kiyma un su sarımsak tuz karabiber yogurulur çok yumusak kivamdaki
malzeme avuç içeririsinde ceviz büyüklügünde toparlanarak una bulanir
firitözde kizartilir
|
|