|
Koyun Kavurması |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12589
Gönderme Tarihi: 14.Mar.2007
4,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo orta yağlı koyun eti
yeteri kadar tuz
250 gram yoğurt
2 diş sarımsak
Etleri kuşbaşı iriliğinde parçalara doğramalı. Sonra bunları, dörtte üçünü dolduracak büyüklükte bir tencereye doldurmalı (Daha büyük bir tencerede et, suyunu çabuk çekeceğinden sert olur). Tencereyi ağzı kapalı olarak orta ısılı bir ateşe oturtmalı.
Etler sularını salmaya başlayınca ateşin ısısını hafifletmen. Vakit vakit karıştırarak suyunu çekip tencerenin altı hafifçe cızırdamaya başlayıncaya kadar (yani 75-90 dakika kadar) eti pişirmeli Et, suyunu çekince tuzunu serpmeli ve devamlı karıştırarak 15-20 dakika kadar kavurmalı. Sonra bir tabağa alarak servis yapmalı.
Not: Bu kavurmayla birlikte sarımsaklı yoğurt yenmesi gerekir. Bununla beraber yoğurtsuz da yiyenler pek çoktur. Bu kavurmanın eti beş - on kilo yapıp yazdan hazırlanarak tenekelere doldurulup üzerlerine de eritilerek yağ dökülür ve böylece bir sene kadar kavurmayı saklamak mümkün olur. Böyle saklanmış kavurma kışın gerektikçe tenekeden çıkarılır ve gerekli yerlerde gerekli yemeklerde kullanılabilir.
|
Koyun Kavurma |
|
nilgunkural
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.07.2008
Mesajlar: 20
|
Kısa URL: https://ml.md/lc25311
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2008
5,725 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kuşbaşı doğranmış 1 kilo kemiksiz koyun eti
1 çorba kaşığı yağ
2 küçük soğan
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Yağı eritin. Eti ve soyulmuş soğanları ilave edip orta ateşe oturtun. Tencerenin kapağını sıkı sıkı kapatın. Arada bir karıştırarak etin suyunu bırakmasını bekleyin. 1 saat 15 dakika sonra soğanları çıkarın. Tuzunu, kekiğini ve biberini ekip 15 dakika daha pişirin.
Not: İsteyen kavurmayı hafif sarmısaklı torba yoğurdu ile servis yapabilir.
|
Koyun Kavurma |
|
diva
Aşçı
Kayıt: 24.02.2009
Mesajlar: 19
|
Kısa URL: https://ml.md/lc34028
Gönderme Tarihi: 24.Şub.2009
6,883 defa indirildi / yazdırıldı
|
900 gram koyun eti
Tuz
Etleri, ancak dörtte üç kısmına kadar alabilecek genişlikte küçük bir tencereye; kemikli olarak küçük yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış ve yıkanmış 900 gram yağlıca koyun etiyle yarım çorba kaşığı da tuz koyarak, tencerenin kapağını kapatmalı, etler sularını çekip de tencere hafif cızırdamaya başlayıncaya kadar bunları ilk 5 dakikası orta, sonra da gayet küçük ateşte ve arada bir karıştırmak üzere etleri aşağı yukarı bir, bir çeyrek - bir buçuk saat arasında pişmeye bırakmalıdır. (Etler tencerenin dörtte üç hizasına kadar gelmelidir. Aksi halde tencereye su katmak gerekir. O halde de kavurmayı bu süre içinde pişirmek olanaksızdır.)
Etler suyunu çekip de, altı cızırdamaya başlayınca; tencerenin kapağını açarak, etleri durmadan karıştırmak suretiyle aşağı yukarı 20 - 25 dakika daha kavururcasına pişirmeli ve servis yapmalıdır.
|
Koyun Kavurma |
|
çekirdek
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.02.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc47808
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2010
4,103 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kemikli ve yağlıca koyun eti iki parmağın yarısı kadar doğranarak küçük bir tencereye konur. Buna tuz ilâve edilerek tencerenin kapağı kapatılır. Etler orta ısıdaki ateşte 5 dakika pişirilir, karıştırılır. Sonra çok hafif ısıdaki ateşte arada bir karıştırmak suretiyle 1/2 - 1+1/2 saat pişirilir. Etler suyunu çekince, tencerenin kapağı açılır, 20 dakika daha hiç durmadan karıştırılıp pişirilir ve sonra tabağa konularak servis yapılır.
|
Koyun Kavurması |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc82350
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2012
2,792 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kaşığı yağ
1 kilo az yağlı koyun eti (kemiksiz but, böbrek yatağı veya kol)
2 adet soyulmuş küçük soğan
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı kekik
Etin sığabileceği küçük bir tencereye yağı koyup eritiniz.
Etleri ve soğanı ilâve edip tencerenin kapağını sıkıca kapayarak orta ateşe oturtunuz.
Zaman zaman karıştırarak et suyunu bırakıp kaynamaya başlayınca ağır ateşe alınız.
Yine, zaman zaman karıştırarak 1 saat 15 dakika pişirip içinden soğanları çıkarıp atınız.
Tuzunu, biberini ve kekiğini serpip 15 dakika daha aynı şekilde kavurup hemen servis yapınız.
Not: Kurban kavurmaları hariç, yağlı etle yapılan kavurmalar, bilhassa lokanta ve otellerde tercih edilmemektedir. Bu şekilde yağ koyup servisten önce yağı süzdürebilirsiniz.
|
Koyun Eti Kavurması |
|
gülsuyu
Aşçıbaşı
Kayıt: 26.03.2019
Mesajlar: 24 Şehir: Niğde |
Kısa URL: https://ml.md/lc141523
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2019
936 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1,5 kilogram koyun budu
150 gram kuyruk yağı (kıvırcıktan)
1 adet böbrek
Bir miktar karaciğer
Tuz
Toz
Karabiber
Kekik
Koyun budunu temizleyin, kemiğini çıkarın veya bu işlemi kasabınıza yaptırın. Dışının yağını ve zarını ayıklayın, küçük kuşbaşı parçalar halinde doğrayın.
Kuyruk yağını fındık büyüklüğünde, tencerenin içine doğrayın, orta ateşte kıtır kıtır kızartıp, yağını bırakıncaya kadar pişirin. Etleri ilave edin, suyunu verip çektikten sonra, arada bir tahta kaşıkla karıştırarak hafif ateşte kapağı kapalı olarak pişirin.
Etler biraz kavrulunca ufak parçalar halinde kesilmiş böbreği de ekleyin, ineceğine yakın gene ufak parçalar halinde kesilmiş olan ciğeri ilave edip pişirin.
Kavurma pişip ateşten alınmadan hemen önce tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın. İsterseniz üzerine kekik de ekebilirsiniz.
|
|