|
Köz Biber Çorbası |
|
saniyem
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.08.2011
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc66438
Gönderme Tarihi: 03.Ağu.2011
2,268 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ebru Omurcalı
2 çorba kaşığı tereyağı
5 adet kırmızıbiber
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Biberleri fırında iyice közleyin ve kabuklarını soyun. Tereyağında küp doğranmış soğanı ve sarımsağı soteleyin. Köz biberleri ilave ederek birlikte soteleyin. Üzerine suyu, tuz ve karabiberi ekleyin ve birlikte yarım saat pişirin. Pişen çorbaya kremayı ekleyin ve blender yardımıyla pürüzsüz hale getirin.
|
Közlenmiş Biber Çorbası |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc120685
Gönderme Tarihi: 31.Ekm.2016
2,456 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet közlenmiş orta boy domates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber
Tuz
Kırmızı biber ve domates tavada közlenir. Kabukları soyulur doğranır.
Bir tencereye sıvı yağ konur, yemeklik doğranmış soğanlar kavrulur. Üzerine un ilave edilir.
Biraz daha kavrulduktan sonra üzerine salça ilave edilerek birkaç kez karıştırılır.
Üzerine doğranmış kımızı biber, domates ve doğranmış sarımsak ilave edilir. Birlikte birkaç dakika daha beraberce kavrulur.
Üzerine sıcak su ilave edilir, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir, ardından blanderden geçirilir.
Tuzu ve karabiberi de eklenerek 5 dakika daha kaynatılarak ocağın altı kapatılır.
|
Köz Biber Çorbası |
|
Olinka
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.03.2019
Mesajlar: 26 Şehir: St. Petersburg |
Kısa URL: https://ml.md/lc141414
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2019
618 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet közlenmiş kırmızı kapya biber
1 adet orta boy patates
1 adet minik arpacık soğan
1 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı sıcak su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kişniş
50 gram rendelenmiş taze kaşar
Biberleri közleyin ve kabuklarını ayırın. Rendelenmiş kaşar haricindeki bütün malzemeler ile birlikte yaklaşık 2025 dakika kaynatın ve sonra blender'dan geçirin. Tekrar kısık ateşte 5 dakika ısıtın. Sıcak servis yaparken kızarmış ekmek ve kaşar rendesi ile ikram edin.
|
Közlenmiş Biber Çorbası |
|
bambucu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.08.2019
Mesajlar: 49 Şehir: Çorum |
Kısa URL: https://ml.md/lc144787
Gönderme Tarihi: 08.Ağu.2019
449 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 kırmızı biber
2 domates
1 soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı tereyağı
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 su bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Nane
Kırmızı biberleri fırında veya tavada közleyin.
Kabuklarını soyup doğrayın.
Domatesleri ve sarımsakları rendeleyin.
Tereyağını tavada eritin ve içine zeytinyağını ekleyip kızdırın.
Yemeklik doğradığınız soğanları yağda pembeleşene kadar kavurun.
Unu da ekleyip kavurmaya devam edin.
Rendelediğiniz domates ve sarımsakları ekleyip kaynayana kadar pişirin.
Kırmızı biberleri ve sıcak suyu da ekleyip biberler yumuşayana kadar pişirin.
Çorbayı blenderdan geçirip tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Zeytinyağını küçük bir tavada ısıtıp içine naneyi ekleyin.
Naneli yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak sıcak servis yapın.
|
Köz Biber Çorbası |
|
püre
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2020
Mesajlar: 44 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc155845
Gönderme Tarihi: 02.Şub.2021
365 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 adet kuru soğan
8-10 adet kapya biber
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Tercihe bağlı kekik
Biberleri 180 derece sıcak fırında 35-45 dakika fırınlayın veya közleyin.
Kabuğunu soyun, kabaca doğrayın ve kenara alın.
Soğanı kabaca doğrayıp zeytinyağı ve tereyağında soteleyin.
Un ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
Salça ilave edip biraz daha kavurun.
3-4 seferde suyunu ekleyin.
Biberleri ilave edin ve kapağı kapalı halde 15 dakika kadar pişirin.
Blender ile çekin.
Yeniden ateşe tekrar alın ve kaynama noktasına getirin.
Tuz, karabiber ve dilerseniz kekik ilave edin.
Kaselere bölüştürdükten sonra krema damlaları damlatıp kürdan ile üzerinden daire çizip kalp şekli verin.
|
Közlenmiş Biber Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157130
Gönderme Tarihi: 08.Nis.2021
344 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet közlenmiş kırmızı biber
1.5 su bardağı soğuk süt
1. 5 litre su
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Közlenmiş biberlerin kabukları soyulup, kesme tahtasında küçük küpler şeklinde doğranır. Çorba tenceresine yağlar konulup ısıtılır. Un eklenip kokusu çıkana dek kavrulur. Sonra doğranmış biberleri ilave edilip, 2 dakika daha kavurulur. Üzerine soğuk süt dökülüp topaklanmaması için hızlıca karıştırılır. Soğuk su da dökülüp, ara ara karıştırılarak orta ateşte kaynamaya bırakılır.
|
Közlenmiş Kırmızıbiber Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163865
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2022
170 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
1 6 su bardağı tavuk suyu
5-6 adet, ateşte veya fırında közlenip kabuğu ve iç tohumları alınmış kırmızıbiber
2 çorba kaşığı hafif kavrulmuş ve soğutulmuş un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı krema
1 ufak kuru soğan, ince kıyılmış biraz yağda pembelenmiş
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
Birkaç dal taze nane
1 tatlı kaşığı hafif kızdırılmış zeytinyağı
Tavuk suyunu derin bir tencerede kaynatın. Sonra da közlenmiş ve ince kıyılmış kırmızıbiberi koyup biraz daha kaynatın. Ardından biraz suda açılmış unu karıştıra karıştıra ekleyin ve kaynatmaya devam edin. Son olarak blenderle çorbayı güzelce ezip tuzunu ve karabiberini koyun ve biraz daha kaynatın. Sıcakken kâselere doldurup üzerine zeytinyağı gezdirin ve taze nane yaprakları koyarak servis yapın.
|
Közlenmiş Kırmızı Biber Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167708
Gönderme Tarihi: 04.Ekm.2022
259 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1,5 yemek kaşığı un
6 su bardağı su
1 çay bardağı süt
Sıvı yağ
Üzeri için:
Kaşar peyniri rendesi
Kırmızı biber çorbası için ilk olarak unu kokusu çıkana kadar yağsız kavurun.
Kavurulan una közlenmiş biberleri ekleyin.
Daha sonra biraz sıvı yağ ekleyip suyunu azar azar karıştırarak ekleyin.
Unun topaklanmaması için çırparak kaynamaya bırakın.
Biraz piştiği zaman blender'dan geçirin.
Son olarak sütü ekleyip biraz daha kaynatın.
Ocağın altını kapatıp tuzunu ekleyin ve servis tabağına alıp üzerine kaşar peyniri rendesi serpiştirin.
|
|