Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Köz Patlıcan Çorbası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Acı Çorba Tarifleri
Balık Çorbası Tarifleri
Balkabağı Çorbası Tarifleri
Biber Çorbası Tarifleri
Brokoli Çorbası Tarifleri
Buğday Çorbası Tarifleri
Ciğer Çorbası Tarifleri
Domates Çorbası Tarifleri
Düğün Çorbası Tarifleri
Ekmek Çorbası Tarifleri
Ekşi Çorba Tarifleri
Et Suyu Tarifleri
Etli Çorba Tarifleri
Ezme Çorba Tarifleri
Ezogelin Çorbası Tarifleri
Fasulye Çorbası Tarifleri
Havuç Çorbası Tarifleri
Ispanak Çorbası Tarifleri
İşkembe Çorbası Tarifleri
Kabak Çorbası Tarifleri
Karnabahar Çorbası Tarifleri
Kereviz Çorbası Tarifleri
Konsome Tarifleri
Kruton Tarifleri
Köfteli Çorba Tarifleri
Köy Çorbası Tarifleri
Kremalı Çorba Tarifleri
Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri
Lahana Çorbası Tarifleri
Makarnalı Çorba Tarifleri
Mantar Çorbası Tarifleri
Mercimek Çorbası Tarifleri
Mısır Çorbası Tarifleri
Nohutlu Çorba Tarifleri
Paça Çorbası Tarifleri
Pancar Çorbası Tarifleri
Patates Çorbası Tarifleri
Patlıcan Çorbası Tarifleri
Peynirli Çorba Tarifleri
Pırasa Çorbası Tarifleri
Pirinç Çorbası Tarifleri
Sarımsak Çorbası Tarifleri
Sebze Çorbası Tarifleri
Şehriye Çorbası Tarifleri
Soğan Çorbası Tarifleri
Soğuk Çorba Tarifleri
Süt Çorbası Tarifleri
Tarhana Çorbası Tarifleri
Tavuk Çorbası Tarifleri
Tavuk Suyu Tarifleri
Terbiyeli Çorba Tarifleri
Yayla Çorbası Tarifleri
Toyga Çorbası Tarifleri
Yoğurt Çorbası Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Közlenmiş Patlıcan Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc179220
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2024
50 defa indirildi / yazdırıldı




2 büyük boy patlıcan
3 su bardağı su
1 su bardağı sut
200 ml krema
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber

Patlıcanları közleyip bir buzdolabı poşetine koyun (daha kolay soyulur) 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyip kavurun. Kavrulunca üzerine 3 su bardağı su, 1 su bardağı süt ekletip karıştırın ve kaynamaya bırakın. Bu arada patlıcanlar soyulup gelişi güzel doğrayın. Kaynayan karışıma kremayı da ekleyin ve tekrar kaynayınca patlıcanları ekleyin ve blendırdan geçirin. Bir taşım kaynayınca ocağı kapatın. Karabiberini ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
Sos tenceresine yağı koyup üzerine pul biber koyup köpürtün. Çorbayı servis kasesine koyup 1 kaşık sos gezdirin.


Köz Patlıcan Çorbası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178527
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2024
113 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt veya krema
2 diş sarımsak
4 su bardağı su
1-2 dal kıyılmış dereotu
Tuz
Karabiber

Öncelikle patlıcanları fırında ve ocakta közleyin. Kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Çorba tenceresinde tereyağını eritin ve unu ekleyerek hafifçe kavurun. Köz patlıcanları ve sarımsağı tencereye ekleyip, kavurmaya devam edin. Suyu azat azar ekleyin. Hafif kaynayınca sütü veya kremayı ilave edip karıştırın. Bir iki taşım kaynatıp, tuzu ve karabiberi ekleyin. En son dereotunu ekleyip, servis edebilirsiniz.


Közlenmiş Patlıcan Çorbası

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc157831
Gönderme Tarihi: 21.May.2021
320 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

2 adet patlıcan
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
10 adet yarı kurutulmuş domates
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı süt
6 su bardağı et suyu
1 adet yumurtanın akı
Birer tutam muskat ve beyaz biber
1 çorba kaşığı kıyılmış taze kekik
Tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı yarı kurutulmuş domates
1 çorba kaşığı tereyağı

Patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyun ve bir kaşıkla ezin. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene dek kavurun. Üzerine patlıcan ve ince kıyılmış domatesi ekleyin. Nişastayı sütle açıp tencereye ilave edin. Et suyunu tencereye katın ve bir-iki taşım kaynatın. Çorbayı ocaktan alıp çırpılmış yumurta akı, muskat, beyaz biber ve tuz katın. Yeniden ocağa oturtun. Kekiği ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Tereyağını kızdırıp, ince kıyılmış domatesi hafifçe çevirin. Çorbanın üzerine ekleyerek servis yapın.

Not: Patlıcanı, alüminyum folyoya sararak ocakta ya da fırında közleyebilirsiniz.



Közlenmiş Patlıcan Çorbası

senal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 02.12.2020
Mesajlar: 37
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc154594
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2020
286 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.sabah.com.tr

3 adet közlenmiş patlıcan
1.5 su bardağı soğuk süt
1.5 litre su
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğruyoruz. Çorba tenceresine yağları koyup ısıtıyoruz. Un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Üzerine doğranmış patlıcanları döküp iki dakika daha kavuruyoruz. Üzerine soğuk sütü döküp topaklanmaması için hızlıca karıştırıyoruz. Soğuk suyu da ekliyoruz, ara ara karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.


Közlenmiş Patlıcan Çorbası

yandaş
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.07.2020
Mesajlar: 41
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc151850
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2020
543 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet közlenmiş patlıcan
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı un
Zeytinyağı
Yarım çay bardağı süt
Tereyağı
Kırmızıbiber

Közlenen patlıcanları soyulur ve ince ince doğranır.Tencere içerisinde ince ince doğranmış soğanlar ve sarımsak zeytinyağı da sotelenir.
Pembeleşen soğanların üzerine közlenip doğranmış patlıcanlar eklenir ve birkaç dakika kavrulur.
Üzerine un ilave edilir ve unda kavrulur.
Ardından sıcak su, süt ve tuz eklenerek karıştırılarak pişirilir.
Kaynamaya başladığında kısık ateşte 10 dakika kadar daha pişirilir.
Blenderdan geçirilen çorbanın üzerine ayrı bir tava da tereyağı eritilir ve kırmızıbiber ilave edilerek servis yapılır.



Köz Patlıcan Çorbası

Olinka
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.03.2019
Mesajlar: 26
Şehir: St. Petersburg
Kısa URL: https://ml.md/lc141415
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2019
662 defa indirildi / yazdırıldı




4 patlıcan
2 kaşık un
1 bardak süt
1 bardak et suyu
1 kaşık tereyağı
Su
Tuz
Muskat
Üzeri için:
Krema

Öncelikle patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup doğrayın. Tereyağını eritip, unu ekleyin ve kavurun. Üzerine patlıcanları dökün ve kavurmaya devam edin. Et suyunuzu ve sıcak suyu da ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra ise süt, muskat ve tuzunu koyup karıştırın. Servis ederken üzerine krema koyarak süsleyebilirsiniz.



Köz Patlıcan Çorbası

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105059
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2015
1,649 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet patlıcan
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı et suyu
1,5 çorba kaşığı margarin
Yeterince tuz
Yeterince su
1 adet muskat (hindistancevizi rendesi)
İsteğe bağlı krema

Patlıcanları közleyip soyuyoruz. Soyulmuş patlıcanları küçük bir şekilde doğruyoruz.
Un ve margarini kavuruyoruz. Patlıcanları ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Et suyu ve sıcak su koyuyoruz.
Kaynadıktan sonra süt, tuz ve muskat rendesi koyuyoruz. Piştikten sonra servis kasesine alıyoruz. Krema ile süsleyip servis ediyoruz.







Köz Patlıcan Çorbası Tarifleri Kuşkonmaz Çorbası Tarifleri



(7 adet Köz Patlıcan Çorbası 31,998 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort