|
Közlenmiş Patlıcan Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179220
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2024
50 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 büyük boy patlıcan
3 su bardağı su
1 su bardağı sut
200 ml krema
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Sos için:
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Patlıcanları közleyip bir buzdolabı poşetine koyun (daha kolay soyulur) 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyip kavurun. Kavrulunca üzerine 3 su bardağı su, 1 su bardağı süt ekletip karıştırın ve kaynamaya bırakın. Bu arada patlıcanlar soyulup gelişi güzel doğrayın. Kaynayan karışıma kremayı da ekleyin ve tekrar kaynayınca patlıcanları ekleyin ve blendırdan geçirin. Bir taşım kaynayınca ocağı kapatın. Karabiberini ekleyip karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın.
Sos tenceresine yağı koyup üzerine pul biber koyup köpürtün. Çorbayı servis kasesine koyup 1 kaşık sos gezdirin.
|
Köz Patlıcan Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc178527
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2024
113 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt veya krema
2 diş sarımsak
4 su bardağı su
1-2 dal kıyılmış dereotu
Tuz
Karabiber
Öncelikle patlıcanları fırında ve ocakta közleyin. Kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Çorba tenceresinde tereyağını eritin ve unu ekleyerek hafifçe kavurun. Köz patlıcanları ve sarımsağı tencereye ekleyip, kavurmaya devam edin. Suyu azat azar ekleyin. Hafif kaynayınca sütü veya kremayı ilave edip karıştırın. Bir iki taşım kaynatıp, tuzu ve karabiberi ekleyin. En son dereotunu ekleyip, servis edebilirsiniz.
|
Közlenmiş Patlıcan Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc157831
Gönderme Tarihi: 21.May.2021
320 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
2 adet patlıcan
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
10 adet yarı kurutulmuş domates
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı süt
6 su bardağı et suyu
1 adet yumurtanın akı
Birer tutam muskat ve beyaz biber
1 çorba kaşığı kıyılmış taze kekik
Tuz
Üzeri için:
2 çorba kaşığı yarı kurutulmuş domates
1 çorba kaşığı tereyağı
Patlıcanları ocakta ya da fırında közleyin. Kabuklarını soyun ve bir kaşıkla ezin. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene dek kavurun. Üzerine patlıcan ve ince kıyılmış domatesi ekleyin. Nişastayı sütle açıp tencereye ilave edin. Et suyunu tencereye katın ve bir-iki taşım kaynatın. Çorbayı ocaktan alıp çırpılmış yumurta akı, muskat, beyaz biber ve tuz katın. Yeniden ocağa oturtun. Kekiği ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. Tereyağını kızdırıp, ince kıyılmış domatesi hafifçe çevirin. Çorbanın üzerine ekleyerek servis yapın.
Not: Patlıcanı, alüminyum folyoya sararak ocakta ya da fırında közleyebilirsiniz.
|
Közlenmiş Patlıcan Çorbası |
|
senal
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.12.2020
Mesajlar: 37 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc154594
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2020
286 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sabah.com.tr
3 adet közlenmiş patlıcan
1.5 su bardağı soğuk süt
1.5 litre su
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyup küçük küpler şeklinde doğruyoruz. Çorba tenceresine yağları koyup ısıtıyoruz. Un ekleyip kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Üzerine doğranmış patlıcanları döküp iki dakika daha kavuruyoruz. Üzerine soğuk sütü döküp topaklanmaması için hızlıca karıştırıyoruz. Soğuk suyu da ekliyoruz, ara ara karıştırarak orta ateşte kaynamaya bırakıyoruz.
|
Közlenmiş Patlıcan Çorbası |
|
yandaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2020
Mesajlar: 41 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc151850
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2020
543 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet közlenmiş patlıcan
1 orta boy soğan
1 diş sarımsak
1,5 yemek kaşığı un
Zeytinyağı
Yarım çay bardağı süt
Tereyağı
Kırmızıbiber
Közlenen patlıcanları soyulur ve ince ince doğranır.Tencere içerisinde ince ince doğranmış soğanlar ve sarımsak zeytinyağı da sotelenir.
Pembeleşen soğanların üzerine közlenip doğranmış patlıcanlar eklenir ve birkaç dakika kavrulur.
Üzerine un ilave edilir ve unda kavrulur.
Ardından sıcak su, süt ve tuz eklenerek karıştırılarak pişirilir.
Kaynamaya başladığında kısık ateşte 10 dakika kadar daha pişirilir.
Blenderdan geçirilen çorbanın üzerine ayrı bir tava da tereyağı eritilir ve kırmızıbiber ilave edilerek servis yapılır.
|
Köz Patlıcan Çorbası |
|
Olinka
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.03.2019
Mesajlar: 26 Şehir: St. Petersburg |
Kısa URL: https://ml.md/lc141415
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2019
662 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 patlıcan
2 kaşık un
1 bardak süt
1 bardak et suyu
1 kaşık tereyağı
Su
Tuz
Muskat
Üzeri için:
Krema
Öncelikle patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyup doğrayın. Tereyağını eritip, unu ekleyin ve kavurun. Üzerine patlıcanları dökün ve kavurmaya devam edin. Et suyunuzu ve sıcak suyu da ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra ise süt, muskat ve tuzunu koyup karıştırın. Servis ederken üzerine krema koyarak süsleyebilirsiniz.
|
Köz Patlıcan Çorbası |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc105059
Gönderme Tarihi: 09.Şub.2015
1,649 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet patlıcan
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı et suyu
1,5 çorba kaşığı margarin
Yeterince tuz
Yeterince su
1 adet muskat (hindistancevizi rendesi)
İsteğe bağlı krema
Patlıcanları közleyip soyuyoruz. Soyulmuş patlıcanları küçük bir şekilde doğruyoruz.
Un ve margarini kavuruyoruz. Patlıcanları ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Et suyu ve sıcak su koyuyoruz.
Kaynadıktan sonra süt, tuz ve muskat rendesi koyuyoruz. Piştikten sonra servis kasesine alıyoruz. Krema ile süsleyip servis ediyoruz.
|
|