|
Köz Sebze Çorbası |
|
Andıç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 13.08.2011
Mesajlar: 36 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc66766
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011
1,744 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet doamates
2 adet çarliston biberi
2 adet patlıcan
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı un
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
Bütün sebzeler közlenir, kabukları soyulur ve kıyılır. Un ve yağ kavrulur. Üzerine sebzeler atılır, bir kaç dakika sonra su ve tuz eklenir. Sürekli karıştırarak bir taşım kaynatılır.
|
Közlenmiş Sebze Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171810
Gönderme Tarihi: 02.May.2023
204 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 adet domates
2 patates
3 yeşil biber
2 adet sakız kabak
2 adet patlıcan
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 adet kırmızı biber
3 diş sarımsak
1 adet büyük boy soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı domates salçası
6 su bardağı sıcak su
Öncelikle domatesleri ortadan ikiye bölün, kapya biberler, sarımsaklar, diğer sebzeler ve kuru soğanla birlikte fırın tepsisine dizin.
Sebzelere baharat ve tuzu da serpiştirin 200 derecelik fırında közleyin.
Közlenen sebzelerin kabuklarını soyduktan sonra, tencerede tereyağını eritin.
Unu ilave edip un pembeleşinceye kadar kavurun. Domates salçasını da ekleyip 1-2 dakika daha kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Sebzeleri de tencereye ilave edin.
Ardından, 3 su bardağı sıcak suyu ekleyin ve karıştırdıktan sonra kaynamaya bırakın.
Çorba kıvam aldıktan sonra blender'dan geçirin.
Çorbaya kalan sıcak suyu da ekleyip kısık karıştırdıktan sonra altını kapatın.
Sıcak servis edin.
|
|