Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bonbon Tarifleri > Kozalak Tatlısı (7 adet - 25,212 defa bakıldı)

Kozalak Tatlısı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Bonbon Tarifleri
Cezerye Tarifleri
Çıtır Tarifleri
Elma Şekeri Tarifleri
Karamel Tarifleri
Krokan Tarifleri
Lokum Tarifleri
Pralin Tarifleri
Trüf Tarifleri
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kozalak Tatlısı

tarhana
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.09.2013
Mesajlar: 22
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc92070
Gönderme Tarihi: 08.Eyl.2013
1,580 defa indirildi / yazdırıldı




Sevgi YAMAN

2 ÇORBA KAŞIĞI BAL
2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞI
5 ADET KARAMELLİ ÇİKOLATA (BARLI ÇİKOLATA)
250 GR SADE MISIR GEVREĞİ
KAĞIT KEK KALIPLARI

Çikolatalar doğranarak ufalanır. Bal ve tereyağı ile birlikte, sürekli karıştırılarak eritilir. İçine mısır gevreği eklenir. Biraz ılınınca ceviz büyüklüğünde yuvarlanarak kek kağıtlarında servis yapılır.



Kozalak Tatlı

YENİ
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.01.2014
Mesajlar: 22
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc94964
Gönderme Tarihi: 07.Oca.2014
1,478 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet nugalı karamelli çikolata
3 yemek kaşığı margarin
3 yemek kaşığı bal
1 su bardağı ceviz
300 gr mısır gevreği

Margarin ile çikolatayı tavaya aynı anda koyup kısık ateşte eritin ki en önemli aşaması bu. Cevizi içine ekleyip balı üzerine gezdirin. Ateşten alıp mısır gevreğini ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra pratik olsun diye limon sıkacağının limon sıktığımız kısmının arkasına harcınızı koyup hafifçe bastırdıktan sonra servis tabağına ters çevirin.


Fotoğraf "dolu" tarafından gönderildi. 18.09.2024


Kozalak Tatlısı

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc156875
Gönderme Tarihi: 26.Mar.2021
381 defa indirildi / yazdırıldı




160 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı bal
250 gram mısır gevreği
Üzeri için:
4 yemek kaşığı pudra şekeri

Bitter çikolataları benmari usulü eritin. Üzerine tereyağını ekleyin ve erimeye bırakın. Kakaoyu da ekledikten sonra tekrar karıştırın ve ocaktan alın. Ocaktan aldığınız karışımın içerisine bal ve mısır gevreğini de ekleyip, malzemelerin birbirine geçmesi için iyice karıştırın. Limon sıkacağının iç kısmını streç ile kaplayın ve mısır gevrekli harcı doldurun. Buzdolabında 1 saat beklettikten sonra pudra şekeri serperek servis edin.



Kozalak Tatlısı

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc161656
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2021
442 defa indirildi / yazdırıldı




Mısır gevreği
1 yemek kaşığı margarin
5 adet metro çikolata
4 çorba kaşığı bal

Kozalak tatlısı tarifi için önce bir tencerede margarin ve çikolatayı eritin.
Sonra bal ekleyin ve mısır gevreği de ilave ederek karıştırın.
İyice karıştırdıktan sonra kahve fincanına koyup ters çevirin. Fincandan kolay çevirmek için streç film kullanabilirsiniz.
Soğuduktan sonra kozalak tatlısı servise hazır.



Kozalaklar

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc165494
Gönderme Tarihi: 16.Haz.2022
270 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket pirinç patlağı
100 gr. eritilmiş margarin
1 paket bitter çikolata
2 yemek kaşığı kakao
3.5 yemek kaşığı bal
1 kahve fincanı pudra şekeri

Pirinç patlaklarının üzerine balı gezdiriyoruz. Çikolatayı, sıcak margarinin içine döküyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Hepimizin evinde bulunan limon sıkacağının kapağı ile şekil veriyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra pudra şekeri serperek servis ediyoruz.



Kozalak Tatlısı

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171373
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2023
137 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.hurriyet.com.tr

160 gram bitter çikolata
2 yemek kaşığı hindistancevizi yağı
2 yemek kaşığı ham kakao
2 yemek kaşığı bal
250 gram mısır gevreği

Bitter çikolata benmari usulüyle eritilir. Eriyen bitter çikolataya hindistancevizi yağı ilave edilir. Ham kakao, bal ve mısır gevreği ilave edilir. Üzerine süslemek için; ceviz, badem, fındık, fıstık kullanılabilir.



Kozalak Tatlısı

dolu
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1447
Şehir: Denizli
Kısa URL: https://ml.md/lc180023
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2024
48 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.cumhuriyet.com.tr

4 yemek kaşığı tereyağı
1 paket bitter çikolata
1 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı ince çekilmiş badem
5 su bardağı mısır gevreği

Sıcak su üzerine yerleştirilmiş bir kabın içinde tereyağını, bitter çikolatayı ve kakaoyu karıştırarak eritin.
Karışım tamamen eriyip pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
Eriyen karışıma ince çekilmiş bademleri ve mısır gevreklerini ekleyin.
Karışımı iyice karıştırarak tüm malzemelerin birbirine geçmesini sağlayın.
Ocaktan alınan karışımı bir süre soğuması için buzdolabına koyun.
Karışımın yaklaşık 15 dakika soğumasını bekleyin.
Karışımı bir limon sıkacağının iç kısmına sıkıca doldurun.
Üzerine yağlı kağıt serili bir tepsiye ters çevirin.
Bu işlemi karışım bitene kadar tekrarlayın.
Hazırladığınız kozalak tatlılarını en az 1 saat buzdolabında dinlendirin.







Kozalak Tatlısı Tarifleri Bonbon Tarifleri



(7 adet Kozalak Tatlısı 25,212 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort