3 yufka
1 su bardağı yoğurt,
1 çay bardağı süt
1 yumurta,
1 kahve fincanı zeytinyağı
İç harcı için:
250 gr. kıyma
2 çorba kaşığı sıvıyağ
3 adet közlenmiş patlıcan
2 közlenmiş kırmızı biber
1 tutam maydonoz
1 soğan
tuz
karabiber
Hazırlanışı :
Tavaya sıvıyağ, kıyma ve soğan alınarak bir süre kavrulur. Daha sonra üzerine közlenmiş patlıcan ve közlenmiş biber doğranarak ilave edilir. En son baharatı ve ince doğranmış maydanozu da eklenerek iç harç hazırlanır. Yufkalar 6 ya kesilerek, iç harç bütün parçalara eşit olarak dağıtılır. Yufkalar sigara böreği gibi sarılır. Bulamaç için karıştırma kabına yumurta, un ve süt alınarak çırpılır. Hazırlanan börekler bu sosa bulanarak yağlanmış tepsiye dizlir.180 derecede pişirilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc141253
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2019
968 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yufka
2 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
1 kavanoz közlenmiş patlıcan
100 gram lor peyniri
100 gram çiğ krema
50 gram zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Patlıcanları kavanozdan çıkarın ve süzün. İçine peynirleri de ufalayıp karıştırın. Yufkaları 3 parmak eninde şeritlere bölün. Kestiğiniz yufkaların ilk katına bu karışımdan fırça yardımıyla sürün. İkinci kat yufkayı üzerine koyun ve sonra patlıcan ve lor peyniri karışımını yerleştirin. Bu işlemi yufkaları enine kullanarak yapın. Sonra bu yufkaları gül şeklinde yuvarlayarak 5 santimetre çapında minik gül şekilleri elde edin.
Kalan yumurtanın sarısını da bir fırça yardımıyla hazırlayıp fırın tepsisine dizdiğiniz böreklerin üzerine sürün. 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin.