|
Közlenmiş Patlıcanlı Karnıyarık |
|
Rukiye Doğru
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.07.2014
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc134897
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2018
705 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet patlıcan
300 gr kıyma
Soğan
Sarımsak
Karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı salça
Kaşar peyniri
Patlıcanları fırında bir kaç yerinden delerek közlüyoruz soğumadan kabuğunu soyuyoruz. İçini açıp borcama yerleştiriyoruz. Diğer taraftan kıymayı soğanı baharat ve salçanın yarısını ekleyip pişiriyoruz. Patlıcanların üzerine yerleştiriyoruz. Kalan salçaya bir bardak kaynar su ekleyip patlıcanların arasına döküyoruz. 15 dk fırında pişiriyoruz ve fırını kapatıp rendelenmiş kaşarı üzerine serpip 5 dk daha fırında dinlendiriyoruz yemeğimiz hazır.
|
|