|
Közlenmiş Sebze Salatası |
|
PELIN
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2005
Mesajlar: 40 Şehir: Çandarlı |
Kısa URL: https://ml.md/lc5526
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2006
2,342 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 patlıcan
1 dolmalık sarıbiber
1 dolmalık kırmızıbiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı sirke
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 tutam tozşeker
5-6 çekirdeksiz siyah zeytin
Patlıcanları yarım cm kalınlığında dilimleyin. Tuzlu suda bekletip acısını alın ve yıkayın. Patlıcan dilimlerini teflon tavada yağsız olarak iki taraflı közleyin. Sarımsakları soyup ezin.
Sarı ve kırmızı dolmalık biberleri temizleyip közleyin. Kabuklarını soyup kalın şeritler halinde doğrayın. Patlıcan ve biberleri renklerine göre değişimli olarak salata kâsesine yerleştirin. Zeytinleri serpiştirin.
Zeytinyağı, sirke, sarımsak, limon kabuğu, kırmızı tozbiber, 1 tutam tozşeker ve tuzu bir kâsede karıştırıp yarım saat bekletin. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.
|
Közleme Sebze Salatası |
|
Cankat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.04.2009
Mesajlar: 725 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc35387
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2009
2,285 defa indirildi / yazdırıldı
|
THY Skylife
Malzemesi:
2 adet patlıcan
3 adet (sarı, kırmızı, yeşil) renkli biber
5 adet taze soğan
10 diş sarımsak
1 adet taze kabak
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Bütün sebzeleri ızgarada közleyin. Patlıcanın kabuklarını soyup biberleri temizleyin. Közlenen sebzeleri küp şeklinde doğrayın ve hepsini karıştırma kabının içine koyun. Sızma yağı, nar ekşisini ve tuzu ekleyip beraber karıştırın. Salata kabına alıp servis edin.
|
Közlenmiş Sebze Salatası |
|
mustafa b.
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.07.2019
Mesajlar: 29 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc144372
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2019
470 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet bostan patlıcanı
3 adet kırmızı Arnavut biberi
3 adet yeşil çarliston biber
Yarım su bardağı doğranmış siyah zeytin
5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Yarım limonun suyu
3 diş dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
Öncelikle patlıcan ve biberleri közleyin ve 2-3 santimetre kalınlığında yuvarlak yuvarlak dilimleyin. Doğradığınız sebzeleri bir kabın içinde biriktirin.
Dilimlenmiş zeytin ile dövülmüş sarımsağı karıştırın. Limon suyu ile çırptığınız zeytinyağının içine tuz ve karabiber ilave edin.
Tüm karışımları birbiri içine aktarın ve bir kaşık yardımıyla karıştırarak, salata servis kabına yerleştirin.
|
|