|
|
KREMALI BAVARUAZ |
|
şema
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 04.09.2009
Mesajlar: 30 Şehir: Keçiören-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc40348
Gönderme Tarihi: 04.Eyl.2009
2,725 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 kg süt
175 gr toz şeker
15 gr nişasta
5 yumurta sarısı
6 jelatin yaprağı
1 kahve kaşığı vanilya
300 gr şantiy kreması
Bir tencereye; 5 adet yumurta sarısı, 175 gram toz şeker, 1 kahve kaşığı vanilya tozu ile 15 gram nişasta kattıktan sonra bunlar telle beş dakika kadar dövülür, sonra dövülmüş olan bu yumurta sarılarına azar azar, kaynar bir halde bulunan 500 gram da süt katılır ve bir taraftan da bunlar çırpılarak süt yumurtalara yedirilir.
Bundan sonra tencere orta ısıdaki ateşe oturtularak, karışım ancak kaynama kıvamına gelinceye kadar telle hızlıca vurularak pişirilir. Sonra kremaya; 15 dakika süreyle soğuk suda bırakılmış 6 adet jelatin yaprağı katılarak tekrar birkaç kez daha karıştırılır, sonra da tencere ateşten alınarak, karıştırma suretiyle iyice soğutulur. Krema pelteleyinceye kadar karıştırılır.
Soğuyarak pelteleşmeye yüz tutmuş olan bu kremaya; 300 gram da şantiy kreması katıldıktan sonra bunlar tekrar iyice karıştırılır, sonra da bavaruaz kreması yuvarlak bir kalıba döküldükten sonra krema kalıba düzgün bir şekilde yayılır. Kalıp buza gömülür ya da buzdolabındaki buzluğun altında iki saat kadar bırakılmak suretiyle dondurulur.
İki saat sonra, bavaruazın kalıba yapışık olan yanları bıçakla sıyrıldıktan sonra kalıbın alt kısmı, birkaç kez ılık suya sokup çıkarılarak bavaruazın kalıp içindeki yapışıklığı giderilir, sonra kalıbın üstüne bir tabak kapatıldıktan sonra kalıp alt üst edilmek suretiyle tabağa alınır ve servis yapılır.
|
KREM BAVARUVA |
|
cevzasoykök
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.12.2007
Mesajlar: 24 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc19922
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2007
4,980 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
300 gr. şeker,
5 yumurta,
1 lt. süt,
40 gr. nişasta,
50 gr. fıstık,
50 gr. toz şeker,
35-40 gr. jelatin,
vanilya.
Yapılışı:
1- 300 gr. şeker, 5 yumurta sarısı, 40 gr. nişastayı bir tencereye koyup iyice karıştırınız.
2- Kaynar 1 lt. sütü yavaş yavaş dökerek iyice eziniz.
3- Ateşe koyup 1 taşım kaynatıp ateşten alınız.
4- Ayrı bir kapta 5 yumurta akını çarparak kar haline getiriniz.
5- Aka 1 kepçe kadar kremden koyup karıştırınız.
6- Sonra hepsini kreme boşaltıp kremi ateşin üzerine koyunuz.
7- Karıştırarak muhallebi kıvamına getiriniz.
8- Ateşten alıp vanilyayı koyunuz.
9- Jelatini yıkayıp su ile 5-10 dakika ıslatıp krem'e koyunuz.
10- Jelatin eriyinceye kadar karıştırınız.
11- Serin bir yerde ılıklaştırınız.
12- Şekilli bir kalıbı yağlayıp kıyılmış yeşil fıstığı şekerle karıştırıp kalıba yapıştırınız.
13- Kremi kalıba döküp soğuk bir yerde dondurunuz.
14- Donunca kalıbı ılık suya batırıp hafif gevşetiniz.
15- Servis tabağına ters çeviriniz.
16- Üzerlerine ezilmiş herhangi bir reçel veya şeftali kompostosu v.s. döküp servis yapınız.
|
KREM BAVARUVA |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc1368
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2006
3,645 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 çorba kaşığı un
8 adet jelatin
1 litre süt
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı yeşil fıstık
2- 3 elma
3- 4 muz
2 mandalina ve portakal
1- Bakır bir tencerede, yumurta sarıları, şeker, un karıştırılır.
Süt ilave edilerek pişirilir. Ateşten alınıp yıkanmış jelatinler konur ve karıştırılır. (Soğumaması için üzerine kapak örtülür.)
2- Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp katı kar haline getirilir.
3- Sıcak kremadan 2- 3 kepçe konup karıştırılır. Sonra kremanın hepsi katılır.
4- Krema soğuyunca küçük küçük doğranmış meyveler ilave edilir.
5- Hafif yağlanmış kalıba boşaltılır.
6- Buz dolabında dondurulur (4- 5 saat).
7- Kalıp ılık suya bastırılıp servis tabağına ters çevrilir. Üzerine dövülmüş yeşil fıstık serpilir.
Not: Mevsimine göre çilek, kayısı, kiraz, şeftali gibi meyveler de kullanılır. İstenirse krem bavaruvanın üzerine kayısı marmelatı dökülür.
ML® Çetin Krem (görsel)
|
|
KREM BAVARUVA Tarifleri Aşure Tarifleri
|
|