|
Krem Karamel Kek |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc100875
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2014
2,528 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kaşık margarin
1/2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
2-3 damla sirke
1 paket vanilya
2 bardak süttozu
2 bardak su
4 adet yumurta
3/4 bardak şeker
8 kaşık un
1 paket kabartma tozu
1 kaşık kakao
Karamel yapımı:
Bütün malzemeleri teflon tavaya koyun ve orta ateşte rengi koyu kahverengi olana kadar karıştırarak pişirin. Soğutmadan büyük kare borcama dökün.
Krema yapımı:
Süt tozu ve su hariç 2 yumurta şeker vanilya yağ sirke iyice çırpılıp süttozu ve suda eklenip iyice çırpılır
Borcama döktüğünüz karamel sertleşince bu sulu krema karışımını üstüne dökün.
4 Yumurta, şeker, ve vanilyayı köpürene kadar karıştır. 2 kaşık sanayıda koy, tekrar karıştır. Sonra unu, kabartma tozunu, kakaoyu birleştirerek koy ve karıştır.
Tepsideki diğer malzemelerin yavaş yavaş dök tepsinin her tarafına eşit yaymaya çalış
Yarısına kadar su dolu bir tepsinin içine borcamı koy ve önceden ısıtılmış 150o fırında 40-45 dakika pişir.
Pişen krem karamel kekinizi soğuyunca buzdolabına kaldırın. En az 8 saat bekletin Daha sonra genişçe bir tabağa ya da tepsiye ters çevirin. 1 saat sonra kek karamel sosunu emmiş olacaktır.
|
Krem Karamelli Kek |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc102033
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2014
2,250 defa indirildi / yazdırıldı
|
Karamel için:
Yarım su bardağı toz şeker
Krema için:
4 yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 pk vanilya
500 ml süt
2 portakal kabuğu rendesi
Kek için:
3 yumurta
150 gr erimiş margarin
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
1pk kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
Karamel için şekeri, teflon tavada, karıştırmadan ve kısık ateşte tamamen sıvılaşana dek eritin.
Sıvılaşan karameli kalıbınızın tabanına dökün.
Krema için gerekli malzemeleri homojen bir karışım olana kadar çırpma teli ile çırpın. (Mikser kullanmayın.)
Fırını 175 dereceye ayarlayın. Kek için yumurta ve şekeri mikser ile şeker eriyene kadar çırpın. Yağ, süt, portakal kabuğu rendesi ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. En son un, kabartma tozu ve kakaoyu ilave edip karıştırın.
Kek kalıbında soğuyup katılaşmış olan karamelin üzerine önce krema karışımını sonra kek hamurunu dökün. Birbirine karışıyor gibi görünsede piştikten sonra güzel bir görünüm alıyor.
İçi sıcak su dolu bir tepsiye kalıbınızı oturtarak 175 dereceye ısınmış fırında 45 dakika pişirin. Piştiğini anlamak için klasik kürdan testi ile bakabilirsiniz.
Soğuduktan sonra buzdolabında 1 gece dinlendirmeniz gerekiyor. Eğer aynı gün servis etmek isterseniz en az 4-5 saat dolapta beklettikten sonra servis edin.
|
Krem Karamelli Kek |
|
kürşat
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.03.2017
Mesajlar: 64 Şehir: Antalya |
Kısa URL: https://ml.md/lc124021
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2017
794 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı şeker (yakmak için )
Krem karamel için:
500 ml süt
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı şeker
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Kek için:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
Yarım su bardağı eritilmiş margarin
Yarım su bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
1 çay bardağı şekeri teflon tavaya döküp arada karıştırarak, eriyip karamelize olana kadar hafif yakın ve kek kalıbının tabanına yayın.
Krem karamel için süte tüm malzemeleri katıp ve mikser ile güzelce çırpın. Bu karışımı da kek kalıbına boşaltın.
Keki hazırlamak için, önce yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice çırpın.
Vanilya ve limon kabuğu rendesini katıp çırpmaya devam edin.
Süt ve margarini ekleyin.
En son birlikte elediğiniz un, kakao, kabartma tozu karışımını da ekleyin ve kek karışımını da kalıba boşaltın.
Bu aşamadaki görüntü sizi korkutmasın. Daha sıvı şekildeki krem karamel ve kek karışımı birbirine karışmış gibi bir görüntü oluşuyor. Fakat kek pişerken kekin kabarması ile karamel kısmı altta kalıyor ve kakaolu kek karışımınız tamamen üste çıkıyor.
Keki benmari usulü, yani içi sıcak su dolu bir tepsi yada kalıbınızdan daha büyük bir tencerenin içine oturtarak önceden 175Cye ısıtılmış fırında pişirin.
Kekin pişmesi fırına ve kalıbınıza göre değişebilir. Bu ısıda yaklaşık 45 dakika sonra bir kürdanla kekinizi kontrol ederek kürdan temiz çıkana kadar pişirmeye devam edin.
|
|