|
Krem Karamel |
|
zatinur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.10.2011
Mesajlar: 108 Şehir: Kastamonu |
Kısa URL: https://ml.md/lc77306
Gönderme Tarihi: 28.Haz.2012
2,046 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
3 Yemek Kaşığı TÜRK KAHVESİ
1 Çay Fincanı şeker
1 Litre süt
6 Adet yumurta
1 Çay Fincanı şeker (Karameli için)
Öncelikle karameli hazırlayalım, tencereye şekeri ve suyu alalım, sürekli karıştırarak karemel olana kadar pişirelim. Diger tarafta ayrı bir tencereye sütü ve yağı alalım, üzerine şeker ve türk kahvesini ilave edelim. karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım, ılınınca içine yumurtaları kıralım karıştırmaya devam edelim kaynayınca ocaktan alalım. Hazır olan karameli karamel kapının altına dökelim üzerine, sütlü karışımı alalım ve su dolu tepsiye karamel kalıplarını alalım 150 derecelik ısıda pişirelim.
|
Krem Karamel |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc77016
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2012
2,091 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 Gr Sana Klasik
1 Litre süt
1,5 Fincan Mısır Nişastası
7 Kahve Kaşığı Karamel için (Şeker)
2 Fincan toz şeker
1 Adet yumurta
1.Derin bir tencerede yumurtayı çırpın süt 2 kahve kaşığı toz şeker ve mısır nişastasını ilave edin iyice karıştırın muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
2.Krem karamel kalıplarını ıslatın hazırladığınız kremayı sıcakken kalıplara boşlatın.
3.Küçük bir tavada 7 kahve kaşığı (5 çorba kaşığı) şekeri karamelize edip kremaların üzerine gezdirin.Buzdolabında 3-4 saat bekletin. Kalıpları servis tabağına ters çevirip servis yapın.
|
Krem Karamel |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc61121
Gönderme Tarihi: 10.Mar.2011
2,217 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet vanilya
0.5 tatlı kaşığı süt
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı toz şeker
0.25 su bardağı su
5 adet yumurta
Şekerin 4 çorba kaşığını ayırıp kalanını bir kaba koyun. Üstüne 4 çorba kaşığı su ilave edip şekeri kremalaşıncaya kadar pişirin. Şeker koyu kahverengi olunca 3 çorba kaşığı kaynar suyu azar azar katarak karıştırın. Kremayı ateşten alıp sıcak halde kalıpların dibine paylaştırın. Sütlü bir tencerede kaynatıp ılımaya bırakın. İki yumurta beyazını ayırıp kalan yumurtaları bir kaba koyun. Ayrılan şeker ve vanilyayı da ilave edin. Mikserle veya bir telle iyice çırpın. Çırpma işlemi sırasında ılık sütü karışıma yedirin. Elde ettiğiniz bu kremayı kalıplarda bulunan karamellerin üzerine dökün. Kalıpları içinde su olan ısıya dayanıklı bir kabın içine dizin. Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika, krema sertleşinceye kadar pişirin. Krem kramel soğuduktan sonra kalıbın iç kısmını bıçak yardımı ile gevşetin. Alt üst ederek tabağa çıkartıp, servis edin.
|
Krem Karamel |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc29116
Gönderme Tarihi: 27.Ekm.2008
2,459 defa indirildi / yazdırıldı
|
- 100 g (2/5 su bardağı) toz şekerden hazırlanmış karamel
- 500 ml (2 su bardağı) süt
- 3 yumurta
- 2 yumurta sarısı
- 60 g (4 çorba kaşığı) toz şeker
- 3-4 damla vanilya esansı (isteğe bağlı)
Önce fırınınızı ısıtıp, 165°C'ye getirin.
Karameli hazırlayıp, 5 krem karamel kalıbının dibine dökün.
Kremayı hazırlamak için sütü bir tencerede bir taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan alın. Bir kenarda ılınmaya bırakın. Bu arada bir kapta yumurta ve yumurta sarılarını, şeker ve vanilya esansını telle çırpın. Ilık sütü çırpmaya devam ederek bu karışama yedirin. Karışımı ince bir tel süzgeçten geçirerek, dibine karamel konmuş kalıplara dökün. 8-10 cm yüksekliğinde ve yarıya kadar sıcak su dolu bir fırın tepsisine kalıpları dizin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika, krema sertleşinceye kadar pişirin.
Krem karamel pişince tepsiyi fırından alın. Kalıpları sudan çıkartıp, bir kenarda soğumaya bırakın. Krema soğuyunca bir bıçağı kalıpların kenarlarında gezdirerek kremayı gevşeten ve alt üst ederek tabaklara çıkartın. Krem karameli soğuk olarak, dilerseniz taze meyvelerle süsleyip, servis yapın.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 18.10.2023
|
|