1 paket sade krem şanti
1 su bardağı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
Krem şanti ve sıvı yağı karıştırıyoruz. Üzerine unu azar azar ilave edip bir yandan da yoğuruyoruz. Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar alıyoruz. Avuç içerisinde yuvarlayıp biraz aralıklı olacak şekilde fırın tepsisine diziyoruz. Fırın tepsisini yağlamıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında fansız programda 15-20 dakika kadar altı hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. İsterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc99374
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2014
2,042 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket sade krem şanti
1,5 su bardağı çekilmiş ceviz
Aldığı kadar un
1 yemek kaşığı margarin
Yoğurma kabının içine sıvıyağ, sana ve toz krem şantiyi boşaltıp karıştırın.
Cevizleri de koyup azar azar un eklemeye başlayın.
Hamur kıvam buluncaya kadar un ekleyip yoğurun. (Hamurunuz un kurabiyesi gibi olacak).
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış fırın tepsisine dizin. (Yuvarlarken gerekirse elinizi ıslatabilirsiniz).
160 derece üzerleri çatlayıncaya kadar pişirin. pudra şekeri dökün.
Soğuduktan sonra tekrar pudra şekeri serpip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc70681
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2011
2,965 defa indirildi / yazdırıldı
2 paket krem şanti
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı sıvı yağ
Krem şanti ile sıvı yağı bir kaba alarak karıştıralım. Üzerine un ve vanilya eklenerek hamur yoğurulur. Daha sonra cevizi de ilave ederek biraz daha yoğurun. Cevizler hamurunuza eşit bir şekilde dağılana kadar. Hazırladığınız hamurun üzerini streç film ile kapatarak buz dolabında yarım saat kadar dinlendirin. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerlerini fotoğraftaki gibi çatal yardımı ile çizin. 180 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.