|
KREM ŞANTİLİ MEYVE SALATASI |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12037
Gönderme Tarihi: 15.Şub.2007
2,940 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme:
1/2 kilo şeftali,
300 gram çilek,
125 gram toz şekeri,
1 bardak krem şanti,
2 limon.
Yapımı: Şeftalileri yıkayıp kabuklarını soyduktan sonra kuşbaşı iriliğinde parçalara doğrayıp emaye bir tencereye koyun. Limonların suyunu sıkın ve porselen bir kâsede bulunan toz şekerinin üstüne dökün.
Şeker eriyip şurup haline geldikten sonra şeftalilerin üstüne dökün. Çilekleri, saplarını ayıkladıktan ve bol suda iyice yıkadıktan sonra şeftaliye katın. Üzerine sadece sarısı rendelenmiş bir kaşık limon kabuğu da serptikten sonra tencerenin kapağını örtüp buz dolabına koyun. Bir saat sonra meyve salatasını buzdolabından çıkarıp küçük kâselere bölerek koyun. Krem şantiyi sıkma şırıngasına koyun ve bununla meyve salatalarının üzerlerini süsleyin.
Meyve salatalarını tekrar buzdolabına kaldırın ve servis saatine kadar orada tutun. Servis vakti gelince çıkarıp servis yapın.
|
Krem Şantili Meyve Salatası |
|
tekkaş
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.09.2011
Mesajlar: 68 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc75820
Gönderme Tarihi: 17.May.2012
2,706 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet armut
1 adet şeftali
2-3 dilim kavun
1 tatlı kaşığı bal
1 paket krem şanti
1 paket muzlu ya da vişneli jöle
Jöle tarifine göre hazırlanıp 5 adet kaseye eşit miktarda paylaştırılır. Dolapta sertleşmeye bırakılır. Tüm meyveler küçük küpler halinde doğranır ve karıştırılır. Üzerine bir kaşık bal gezdirilir. Krem şanti tarifine göre hazırlanıp dolapda bekletilir. Kaselerdeki jölenin üzerine bir kat meyve bi kat krem şanti şeklinde meyveler bitene kadar koyulur.
|
KREM ŞANTİLİ MEYVE SALATASI |
|
mutfaktabirimivar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2007
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy |
Kısa URL: https://ml.md/lc11747
Gönderme Tarihi: 04.Şub.2007
2,693 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
2 dilim ananas, konserve edilmiş
20 vişne,
1 armut,
1 kokulu elma,
1 muz.
1 portakal,
5.6 tane şekerpare kayısı (kurutulmuşu ise ılık suda yumuşatmalı),
75 gram pudra şekeri,
1/3 bardak ananas şerbeti,
1 bardak krem şantiy.
Yapımı:
Armutla elmanın kabuklarını soyduktan, çekirdek ve çekirdek yataklarını attıktan sonra bunları tavla zarı iriliğinde parçalara doğramalı. Aynı irilikte parçalara doğranmış muzla ananası da bunlara katmalı. Portakalın kabuğunu ve beyaz zarını çıkarıp dilimleri küçük parçalara doğramalı, çekirdeklerini de attıktan sonra bu parçaları da vişneyle birlikte öbür meyvelerin içine atmalı. Kayısıları da küçük parçalara doğradıktan sonra karışımı harmanlayarak karıştırmalı ve bir kâseye boşaltmalı. Bunların üstüne şekeri serpmeli ve ananas şerbetini meyvelerin üstüne dökmeli. Kâseyi buzdolabına kaldırıp bir gece öylece bırakmalı.
Servis vakti gelince meyve salatasını dört kristal kâseye veya balon bardağa bölerek doldurmalı. Şerbetini de döktükten sonra krem şantiyi sıkma torbasına koymalı ve bu meyve salatalarının üstüne süslü bir şekilde sıkmalı. En üste mümkünse birer vişne oturttuktan sonra servis yapmalı.
|
Krem Şantili Meyve Salatası |
|
tatlı çarşamba
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.02.2020
Mesajlar: 35 Şehir: Burdur |
Kısa URL: https://ml.md/lc148930
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2020
435 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket krem şanti
Krem şantinin paketinde belirtilen miktarda süt
1 adet elma
2 adet muz
2 adet şeftali
2 dilim karpuz
7-8 adet çilek
Yarım paket pötibör bisküvi
Krem şantiyi paketindeki tarife göre hazırlayıp soğuması için buzdolabına kaldırın.
Tüm meyveleri küçük küpler halinde doğrayın ve karıştırın.
Pötibör bisküvileri çok küçük olmayacak şekilde elinizle ufalayın.
Kaselerin tabanına 1 kaşık kadar bisküvi, 1 kaşık da meyve ilave edin.
En üste krem şantiyi ilave edip kaseleri buzdolabına kaldırın.
2-3 saat buzdolabında beklettiğiniz tatlılarınızı üzerine de birkaç parça meyve ekleyip servis edebilirsiniz.
|
|