|
KREMALI ARMUT TATLISI |
|
hayriye arslan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.01.2012
Mesajlar: 40 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc71892
Gönderme Tarihi: 22.Oca.2012
2,826 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 adet armut
2 su bardağı süt
6 çorba kaşığı tozşeker
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta
Yarım paket küçük margarin
Vanilya
Armutları yıkayıp, kabuklarını soyunuz.
Oyacakla dip kısmını delmeden çekirdek evlerini çıkarınız.
Bir tencereye koyup, 1 su bardağı su ve 3 çorba kaşığı şekerle armutlar biraz yumuşayıncaya kadar pişiriniz.
Pişen armutların oyuk tarafı üste gelmek üzere tatlı tabaklarına koyunuz.
Diğer tarafta bir tencereye 3 çorba kaşığı şekeri, 2 çorba kaşığı nişastayı, 1 yumurta sarısını koyup, azar azar sütü ilâve ederek nişastayı eziniz.
Tencereyi ateşe koyup, karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişiriniz.
Ateşten alınca yağı, vanilyayı katıp, tekrar karıştırınız.
Hafif soğutarak armutların oyuk tarafına iyice doldurunuz.
Artan muhallebiyi de kenarlara koyup, soğutup, servis yapınız.
|
Kremalı Armut Tatlısı |
|
ipeknur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 10.09.2011
Mesajlar: 69 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc68070
Gönderme Tarihi: 18.Eyl.2011
4,037 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 Armut
1/4 limon suyu
1 bardak su
1/2 bardak şeker
5 adet karanfil
1 tatlı kaşığı tarçın
Kreması için:
1.5 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
1/2 bardak şeker
Öncelikle kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardığımız armutları su, şeker, tarçın, ve kanfilin içinde bulunduğu tencereye alalım armutlar yumaşayıncaya dek pişirelim. Bu arada kremanın tüm malzemelerini karıştırıp koyulaşana dek pişirelim, pişen kremadan armutların içine yeticek kadar ayırıp kalan kremayı servis tabağına dökelim üzerine armutları yerleştirelim, armutların ortasına ayırdığımız kremayı dökelim üzerlerine ceviz koyarak servis yapalım
|
KREMALI ARMUT |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc60584
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2011
2,604 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 büyük armut (kabukları soyulup ikiye bölünmüş ve çekirdekleri çıkarılmış)
1 çorba kaşığı limon suyu
2 çorba kaşığı meyve kabuğu şekerlemesi
2 çorba kaşığı ceviz içi (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı şeker
2/3 su bardağı portakal suyu
Önce fırınınızı orta sıcaklığa getirip (180"C) ısıtınız. Genişçe bir kaba, ikiye bölünmüş armutları kesik yüzeyleri üste gelecek biçimde yerleştirip, limon suyunu üstlerine serperek bir kenara bırakınız. Orta boy bir kaseye meyve kabuğu şekerlemesini, ceviz içini ve 2-3 çorba kaşığı portakal suyunu koyup iyice karıştırınız ve geniş kaptaki armutların üstüne dökünüz.
Ufak, kulplu bir tencereye 1 çorba kaşığı şeker ve kalan portakal suyunu döküp, karışımı ara sıra karıştırarak şeker eriyinceye kadar hafif ateşte ısıtınız. Şeker erir erimez ateşi yükseltip, karışımı kaynama noktasına getiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, şeker-portakal suyu karışımını yarım armutların üstüne dökünüz. Armutlu karışım kabının ağzını kapatıp fırına şürünüz; üstlerine madeni bir kaşıkla ara sıra bastırarak, armutları 1 saat pişiriniz.
Izgarayı iyice ısıtınız. Fırındaki kabı çıkarıp kapağını açınız; kalan bir çorba kaşığı şekeri yarım armutların üstlerine serpip karışım kabını ızgaranın altına sürerek 2-3 dakika, armutlar altın sarısı bir renk alana kadar kızartınız. Armutları ızgaradan alıp soğutulmuş kremayla (istenirse) servis ediniz.
|
KREMALI ARMUT TATLISI |
|
ılgın
Aşçıbaşı
Kayıt: 13.06.2009
Mesajlar: 29 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc37331
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2009
3,128 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 aynı büyüklükte armut
4 çay kaşığı vişne reçeli
yağlamak için 10 gr. margarin
2 yumurta akı
2 çorba kaşığı ve 1 çay kaşığı pudra şekeri
Armutları yıkayın, soyun. Çekirdek kısmını çıkartın. İçlerine vişne reçeli doldurun. Ateşe dayanıklı bir kabı yağlayın. Armutları oyuk yüzleri dibe gelmek üzere dizin. Sıcak fırına sürün 20 dakika pişirin. Bu arada yumurta aklarını pudra şekeri ile iyice.çırpın. Armutların üzerine dağıtın. Pudra şekerini serpin. 2-3 dakika fırını üstten açın ve hemen servis yapın.
Not: Armut tatlısı tart veya kek hamurlarının üzerlerine yerleştirilerek de servis yapılabilir. Ayrıca güzel bir pasta meydana getirebilecektir. Tatlıyı hamurun üzerine yerleştirdikten sonra bir süre buzdolabında bekletmeniz daha uygun olacaktır. Armut yerine böyle bir tatlıda dûna değişik meyvalar da kullanabilirsiniz, örneğin; kayısı veya şeftali bu tatlı için uygun olabilecektir.
ML® Dizme Armut Tatlısı için tıklayın
ML® Dizme Armut Tatlısı (görsel)
|
KREMALI ARMUT |
|
DARI
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.03.2007
Mesajlar: 416 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc12534
Gönderme Tarihi: 11.Mar.2007
2,704 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 İri armut
250 gram toz sekeri
1 limon
50 gram un
1/2 litre süt
3 yumurta
250 gram krema
Armutları ikiye bölüp çekirdeklerini ve çekirdek yataklarını çıkardıktan sonra düz altlı bir tencereye koymalı. 50 gram toz şekerini armutların üstüne serpiştirdikten sonra bu meyveleri örtecek kadar su koymalı ve tencereyi orta ısılı bir ateşe oturtmalı. 1 parça limon kabuğu (sadece sarısı) koyduktan sonra armutları on dakika kadar kaynatmalı. Bu sürenin sonunda tencereyi ateşten indirmeli ve olduğu gibi soğumaya bırakmalı.
Sütü sadece sarısı bulunan büyük bir parça limonla kaynatmalı. Kabı ateşten indirince içindeki limon kabuğunu çıkarıp atmalı.
Bir başka porselen tencerede 150 gram toz şekeriyle 3 yumurtanın sarısını iyice çırpmalı. Karışım köpürünce çırpmaya ara vermeksizin buna azar azar unu katmalı. Undan sonra da sicim gibi ince akıtarak sütü döküp karışıma yedirmeli. Karışım birbirine iyice yedirilince tencereyi ateşe oturtmalı ve karıştırmaya ara vermeksizin içindekileri 7-8 dakika kadar kaynatmalı.
Krema pişince bunu büyük bir komposto veya salça kâsesine boşaltmalı ve yüzünde kaymak bağlamaması için vakit vakit karıştırarak soğumaya bırakmalı. Bu krema iyice soğuyunca öbür kremayı hafifçe çırpmalı ve buna yavaş yavaş karıştırıp yedirmeli. Sonra bu kremayı çukur bir servis tabağına boşaltmalı. Üzerine de bir kenarda soğumuş olan armutları, sularını süzerek getirip koymalı. Kalan toz şekerini küçük bir kaba koymalı. Üstüne bir - iki kaşık su koyup şekeri eritmeli sonra orta ısılı ateşte şekeri akideleştirmeli. Şeker akideleşince soğutmadan bununla armutları hafifçe örtmeli ve kabı buzdolabına kaldırmalı. Bu kremalı armudu en az iki saat buzdolabında tuttuktan sonra servis yapmalı.
ML® Çikolatalı Armut Tatlısı için tıklayın
|
KREMALI ARMUT |
|
Cemile
Super MOD
Kayıt: 10.11.2006
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc11566
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2007
2,807 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 armut
60 gr şeker
¼ litre su
1 limon
2 yumurta sarısı
1 kaşık şeker
2 küçük kaşık un
¼ lire süt
1 limon kabuğu
1 yaprak jelatin
25 gr badem
Armutları soyun, şurupta pişirin, uzunlamasına ikiye bölün. Altının hamurunu hazırlayın, 26 cm. yarıçapında daire şekline getirin ve bu hamuru bir alüminyum kağıda sararak, fırına sürün. 20 dakika kadar pişirin. Çıkardıktan sonra kağıdı üzerinden alın, yeniden 5 dakika kadar fırında beklatin. Bu sırada kremayı hazırlayın. Bu arada kremayı yoğunlaşıncaya kadar karıştırın, soğumaya bırakın. Jelatini eritin, hepsi, hazır olunca fırındaki tatlı altını alıp tabağa yerleştirin. Üzerine kremayı yayın, kesilmiş tarafları alta gelecek şekilde armutları muntazam olarak koyun ve jelatini döküp kenarlarını da bademle süsleyip ve servis yapın.
|
|