|
Kremalı Balkabağı Çorbası |
|
dolu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 1992 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc180636
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2024
21 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.cumhuriyet.com.tr
500 gram balkabağı (doğranmış)
1 adet orta boy soğan (doğranmış)
1 adet havuç (doğranmış)
2 diş sarımsak (ince doğranmış)
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
1 çay bardağı krema
4 su bardağı sebze veya tavuk suyu
Tuz ve karabiber
Üzeri için: ince doğranmış maydanoz veya krema gezdirmek için birkaç damla
Bir tencereye zeytinyağı veya tereyağını alın ve orta ateşte eritin.
Doğranmış soğan, havuç ve sarımsağı ekleyin, yumuşayana kadar 4-5 dakika kavurun.
Balkabağını da tencereye ekleyip 3-4 dakika daha kavurun. Bu işlem balkabağının lezzetini arttıracaktır.
Sebze veya tavuk suyunu ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Çorbayı kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin, sonra altını kısıp balkabağı yumuşayana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirmeye devam edin.
Çorbayı ocaktan alıp bir blender yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çekin.
Çorbayı tekrar ocağa alıp kremayı ekleyin, karıştırarak 2-3 dakika daha ısıtın.
Çorbayı kaselere alın, üzerine ince doğranmış maydanoz veya bir miktar krema gezdirerek servis edin.
|
Kremalı Balkabağı Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc170450
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2023
213 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Kabakları küp küp doğrayıp, haşlayın ve blendırdan geçirin.
Soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağında kavurun.
Blendırdan geçirdiğiniz kabakları ekleyin, suyu ila ve edip kaynatın.
Sütü ekleyin, tuz, karabiber ve muskatı ilave edin.
Servis yaparken üzerini krema ile süsleyip servis yapın.
|
Kremalı Balkabaklı Çorba |
|
Olinka
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.03.2019
Mesajlar: 26 Şehir: St. Petersburg |
Kısa URL: https://ml.md/lc141417
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2019
813 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 dilim balkabağı
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
7-8 bardak su
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı hazır krema
Soyulmuş balkabaklarını kibrit kutusu büyükülüğünde doğrayıp, büyükçe bir tencereye veya düdüklü tenereye yerleştirin. Üzerine yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış sarımsakları ekleyin. Sonra 7-8 bardak suyu ekleyip, orta büyüklükteki ocağın üzerine yerleştirin. Kabaklar iyice yumuşadığında ateşten alıp ılınmasını bekleyin ve bir el mikseri veya çatalla iyice ezin, püre kıvamına getirin.
Çiğ kremayı bu karışımın içine aktarın. Tekrar karıştırın. Bir taraftan da çorbayı tekrar ocağın üzerine oturtun, tuz ve karabiberini katıp, orta ateşte bir taşım kaynatın. Ama çorbayı da kontrol edin. Yine arzu ederseniz bir yemek kaşığı tereyağını eritip, bir miktar kırmızı pul biber ekleyip pişirin ve sos olarak çorbanın üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis edin.
|
Kremalı Balkabağı Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc126966
Gönderme Tarihi: 22.Tem.2017
1,341 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://mediashop.tv
500 g balkabağı parçaları (yumuşayana kadar pişirilmiş)
500 ml sebze suyu (sıcak)
250 ml krema
Tuz
Karabiber
Balkabağı parçalarını karıştırma kabına koyun ve bunları 10 saniye boyunca 2. kademede püre haline getirin.
Daha sonra üzerine sebze suyunu ve kremayı dökün ve 2. kademede 30 saniye boyunca karıştırın.
Çorbanın daha pürüzsüz bir kıvamda olmasını istiyorsanız karıştırma süresini uzatın.
Son olarak isteğe göre tuz ve karabiberle tatlandırın.
Hemen servis edin.
|
Kremalı Balkabağı Çorbası |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc100494
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2014
2,081 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg balkabağı
5 bardak et suyu
1 kesme şeker
2 kaşık tereyağı
1 paket krema
Taze reyhan
Tuz
2 kaşık mısır nişastası
2 kaşık kavrulmuş badem
Et suyunu kaynatın. Kesme şeker ve tereyağını ekleyerek bir iki taşım kaynatın. Balkabağmı püre haline getirip ekleyin. Krema, kıyılmış reyhan, tuz, mısır nişastası ve bademi ilave edin. Biraz karıştırıp, ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Fotoğraf "deneysel" tarafından gönderildi. 19.02.2019
|
Kremalı Balkabağı Çorbası |
|
performans
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.07.2009
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc38394
Gönderme Tarihi: 23.Tem.2009
2,678 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 dilim balkabağı
1 adet ince pırasa
1 adet patates
1 baş kuru soğan
4 su bardağı su
2 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı krema
Balkabağı soyulur, dilimlenir bir tencereye konur. Üzerine doğranmış papates, pırasa, soğan ve su eklenir. Orta teşte yumuşyana kadar haşlanır. Blenderden geçirerek püre haline getirilir. Diğer tencerede un yağ 3 dakika kavrulur. Üzerine sebzeli karışım, tuz ve et suyu eklenir, bir taşım pişirilir. Ateşten almadan hemen önce krema katılır, karıştırılır.
ML® Balkabağı Pastası için tıklayın
|
Kremalı Balkabağı Çorbası |
|
Son yolcu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.08.2008
Mesajlar: 110
|
Kısa URL: https://ml.md/lc26917
Gönderme Tarihi: 30.Ağu.2008
3,092 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. balkabağı
150 gr. soğan
75 gr. tereyağı
500 ml. su
10 gr. tuz
150 gr. krema
Tencereye tereyağını koyup soğanları yemeklik doğrayın. Tavaya alıp, pembeleşinceye kadar sote edin. Küp küp kesilmiş balkabaklarını ilave edin. Biraz pişirdikten sonra suyu ilave edin. Kaynamaya bırakın. Kayanayan çorbayı el mikseri yardımıyla püre haline getirin. Kremayı çorbaya karıştırın. Süzgeçten geçirin.
ML® Yoğurtlu Balkabağı Çorbası için tıklayın ML® Fırında Balkabağı Çorbası için tıklayın
ML® Fırında Balkabağı Çorbası Videosu
|
|