Hazırlanışı:
Fırını önceden en yüksek derecede ısıtın. Yumurta aklarını geniş bir kaba koyup, elektrikli çırpıcı ile veya yumurta teli ile köpük köpük olana kadar çırpın. Şekeri çay kaşığı ile birer birer ilave etmek suretiyle yumurta aklarına yedirin. İyice katılaşıncaya kadar çırpın. Karışımı tatlı kaşığı ile tepsiye dizin. Tepsiyi çok kızgın fırına koyun ve fırının ateşini kapatın. Fırın soğuyana kadar bekleyin. Sonra tepsiyi fırından alın. Bu süre zarfında bezeler sertleşerek pişecektir. Kremayı çırpıp iki bezenin arasına koyup yapıştırın ve servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc5181
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2006
2,857 defa indirildi / yazdırıldı
MALZEMELER
2 Adet Yumurta Akı
1/2 Su Bardağı Toz Şeker
1/4 Tatlı Kaşığı Tarçın
125 gr. Eritilmiş Sütsüz Çikolata
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazırlık olarak fırını 150 derece ısıtalım. İki adet fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayalım.
Mikser yardımıyle yumurta aklarını kar haline gelene dek çırpalım. Şekeri azar azar ilave edelim. Her eklemeden sonra tekrar çırpalım. Karışım koyu krema kıvamın gelip, şeker eriyene dek çırpmaya devam edelim. Tarçını ekleyerek karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı bir krema sıkacağının içine dolduralım. Ucuna küçük yıldız uç takalım. 3 cm aralıklar bırakarak yıldızcıkları tepsiye sıkalım. 30 dakika kadar kıtır kıtır olana ve hafif sarımsı bir renk alana dek
pişirelim. Fırını kapatıp bezeleri içinde soğutalım.
Kreması için, çikolata ve kremayı küçük ısıya dayanıklı bir kaba alalım.
Kabı kaynar su konulmuş bir başka kabın içine oturtalım. Çikolata eriyene dek karıştıralım. Ateşten alalım. Yavaş yavaş karıştırarak soğutalım.
Bezelerin arasına çikolatadan sürerek minik sandviçler yapalım. (Dilerseniz üzerine kakao serpiştirerek hemen servis yapabilirsiniz)
Aşcının Önerisi: Eğer bezelerin arasına çikolatalı harçtan sürmezseniz, birkaç gün kadar saklayabilirsiniz. Ancak saklamak için hava almayan bir kaba koyun ve yağlı kağıtlara sarın. Dilerseniz siyah çikolata yerine beyaz çikolata da kullanabilirsiniz. Ayrıca, çekilmiş karanfil veya farklı baharatlar da deneyebilirsiniz. Bezeleri, pastalarda dekorasyon malzemesi olarak da kullanabilirsiniz.