|
Kremalı Bisküvi |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167617
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2022
144 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta
60 gram kakao
1 çay kaşığı tuz
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
200 gram tereyağı (oda ısısında)
Kreması için:
50 gram tereyağı
2 yemek kaşığı süt kreması
1 tatlı kaşığı sıvı vanilya
200 gram pudra şekeri
Tereyağı ve şeker iyice derin bir kapta çırpıldıktan sonra, ayrı bir yerde çırpılmış yumurta da bu karışıma eklenir ve karıştırılır. Ayrı bir yerde un, kakao, karbonat, kabartma tozu, tuz karıştırılır ve bu toz karışım, çırpılmış karışıma yavaş yavaş eklenir. Bundan sonra hamurun dinlendirilmesi gerekiyor. 2’ye böldüğünüz bisküvi hamurunu streç film ile sararak yarım saat kadar buzdolabında, ardından yarım saat oda sıcaklığında beklettikten sonra merdane yardımıyla açın. Bisküvilerin olmasını istediğiniz şekillerde hamuru kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisinde 180 derecede 15 dakika pişirin.
Bisküvileriniz piştikten sonra soğumaya alın ve bir yandan kremayı hazırlamaya başlayın. Tüm krema malzemelerini kısık ateşte pişirin. Soğuyan kremayı bisküvilerin arasına sürün ve kapatın. Krema yerine çikolatalı fındık kreması, tahin pekmez gibi farklı lezzetleri de kullanabilirsiniz.
|
Kremalı Bisküvi |
|
Meriç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.11.2007
Mesajlar: 43 Şehir: Edirne |
Kısa URL: https://ml.md/lc74778
Gönderme Tarihi: 16.Nis.2012
1,914 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 paket margarin
3 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin
2 paket vanilya
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
Krema için; süt, şeker, nişasta, kakao ve un karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca vanilya ve tereyağ katılıp iki taşım daha kaynatılır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Hamur malzemeleri karıştırılıp yoğrulur. Elde edilen hamur merdane ile 3 mm kalınlığında açılıp su bardağı ile kesilir. Kesilen yuvarlakların yarısı minik bir kurabiye kalıbıyla kesilip delik açılır. Ben tırtıl kurabiye kalıbımın başı ile kestim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilen kurabiyeler buzdolabında 15 dakika dinlendirilip 175 dereceye önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Fırından çıkıp soğuyan deliksiz bisküvilerin üzerine krema sürülüp üzerine bir tane delikli bisküvi kapatılır. İsteğe göre hindistancevizi ile süslenip servis edilir.
|
KREMALI BİSKÜVİ |
|
Fadik Kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2012
Mesajlar: 37 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc71681
Gönderme Tarihi: 15.Oca.2012
1,873 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gr. un (5 Çorba kaşığı)
1/2 Paket margarin
100 gr. pudraşekeri (3,5 çorba kaşığı)
3 adet yumurta
50 gr. kakao
Yağ ile şekeri porselen bir kâsede karıştırarak beyazlatınız
Birer birer yumurta sarıların. koyup, onunla da 1-2 defa karıştırınız.
Kakao ile unu da karıştırıp bu karışıma yediriniz.
Elde edilen hamuru yağlanmış bir tepsiye ceviz büyüklüğünde kume şeklinde koyunuz.
Orta ısılı fırında hafif pembe renkte pişiriniz.
Fırından alıp soğutunuz.
Soğuyan bisküvilerin alt kısmına biraz marmelat veya herhangi bir krema sürüp, 2 tanesini birbirine yapıştırınız.
Servis tabağına alıp servis yapınız.
|
KREMALI BİSKÜVİ |
|
şef
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 29.07.2011
Mesajlar: 72
|
Kısa URL: https://ml.md/lc66338
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2011
1,920 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet yumurta
Pasta kremi
2,5 çorba kaşığı un
1,5 çorba kaşığı nişasta
Fındık, fıstık
6 çorba kaşığı tozşeker
Şekerleme
Yumurta sarılarını porselen bir kâseye koyup, şekerle beraber beyaz bir krem halini alıncaya kadar çarpınız.
Yumurta aklarına 1 fiske tuz koyup, katı kar haline gelinceye kadar çarpınız.
Unu, nişasta ile beraber eleyiniz.
Yumurta akını ve unu beraberce sarılara ilâve edip, vanliyayı da koyup halloluncaya kadar karıştırınız.
Kenarlı bir fırın tepsisine 4 cm. kalınlığında hamuru döküp, yayınız.
Orta ısılı fırında 25-30 dakika pişiriniz.
Soğuyunca 7-8 cm. genişlikte kare veya dikdörtgenlere kesiniz.
Her parçayı ikiye ayırınız, pasta kremi sürüp, üst üste koyunuz.
En üste de marmelât veya krem sürüp, fındık, fıstık, şekerleme ile süsleyip. servis yapınız.
|
Kremalı Bisküvi |
|
gizli çiçek
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.04.2011
Mesajlar: 39 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc64579
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2011
1,897 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
2 çorba kaşığı margarin
1 adet yumurta akı
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
Krema için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı kakao
Un ve pudra şekerini karıştırın. Margarin, yumurta akı ve vanilyayı ekleyerek yoğurun. Hamuru ikiye ayırın. Yarısına kakao ekleyip yoğurun. Hamurları 15 dakika dinlendirin. Daha sonra yarım santim kalınlığında açıp bardak ağzı ile kesin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Krem şantiyi sütle çırpıp, kakao ekleyip hafifçe karıştırın ve kakaolu bisküvilerin üstüne sıkın. Sade bisküvileri üstüne kapatın. Üstüne tekrar krem şanti sıkın.
|
Kremalı bisküvi |
|
Pembe
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.08.2007
Mesajlar: 25 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc17116
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2007
2,218 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram margarin,
1 su bardağı pudra şekeri,
3 adet yumurta sarısı,
1 su bardağı un,
yarım su bardağı kakao.
Kreması için:
3 çorba kaşığı pirinç unu,
6 çorba kaşığı tozşeker,
yarım paket vanilya,
2 su bardağı süt
Oda sıcaklığındaki margarin ile şekeri derin bir kabta karıştırın. Yumurta sarılarını teker teker ilave edin. Kakaoyu da unla karıştırıp bu malzemeye ilave edin. Elde ettiğiniz hamuru unlanmış düz bir zemine yayın. Eğer un az gelirse biraz daha ekleyin.
Hamuru bisküvi kalıplarıyla kesip, yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için, toz şeker, pirinç unu, vanilya ve sütü muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.
Soğuyan bisküvilerin üzerine bu kremadan sürüp servis yapın.
|
Kremalı bisküvi |
|
Şira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.08.2007
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc17031
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2007
2,407 defa indirildi / yazdırıldı
|
125 gram küp küp kesilmiş margarin,
yarım su bardağı pudraşekeri,
1 tatlı kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu,
1 su bardağı un,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
yarım su bardağı mısır unu,
1 çorba kaşığı soğuk su.
İçinin kreması için:
60 gram sütsüz çikolata,
60 gram labne peyniri,
1 adet hafifçe çırpılmış yumurta.
Üzerine:
1 çorba kaşığı pudraşekeri,
1 çorba kaşığı kakao
Öncelikle fırını 180 derecede ısıtın, iki fırın tepsisini eritilmiş margarin ile yağlayın. Tepsileri yağlı kağıtla kaplayın. Mikser yardımıyla mar-' garin, pudraşekeri ve portakal kabuğu rendesini krema kıvamına gelene dek çırpın. Karışımı robota alın. Su ve unu ekleyin. 20 saniye kadar iyice karıştırın. Şeffaf folyo ile üzerini örterek, 45 dakika kadar buzdolabında bekletin. İçinin kreması için: Çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba alın. Benmari usulü eritin. Eriyen çikolatayı ocaktan alın. Mikser yardımıyla labne peyniri yumuşayana dek çırpın. Soğuyan çikolatayı ve çırpılmış yumurtanın yarısını ilave edin. Hepsini birlikte karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru iki tabaka yağlı kağıdın arasına yerleştirip, oklavayla 3 mm kalınlığında açın. Bir bisküvi kalıbıyla 5 cm çapında yuvarlaklar oluşturun. Elde ettiğiniz yuvarlakların yarısını ayırın. Ortalarına yarım tatlı kaşığı kadar hazırladığınız içten koyun. Hamurun kenarlarına kalan çırpılmış yumurtadan sürün. Diğer yuvarlak hamurları bisküvilerin üzerine kapatın. Birbirine yapışmaları için elinizle kenarlarına bastırın.
10-15 dakika ya da bisküviler altın rengini alana dek fırında pişirin. Bir fırın ızgarasının üzerine çıkarın. Ilık bisküvilerin üzerine kakao ve pudraşekeri serpiştirin.
ML® Kremalı Kurabiye için tıklayın
|
Kremalı Bisküvi |
|
Hasibe
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 28.05.2007
Mesajlar: 53 Şehir: Siirt |
Kısa URL: https://ml.md/lc16771
Gönderme Tarihi: 30.Tem.2007
2,061 defa indirildi / yazdırıldı
|
3/4 su bardağı tereyağı
yarım su bardağı pudraşekeri
2 çay kaşığı portakal esansı
1 bucuk su bardağı un
1/4 su bardağı mısır nişastası
Krema için:
1/4 su bardağı tereyağı
1 su bardağı pudraşekeri
1 çorba kaşığı krema
yarım portakal suyu
yarım rendelenmiş portakal kabuğu
1 çay kaşığı kakao
Mikser yardımıyla tereyağını krema haline gelene dek çırpın. Yarım su bardağı pudraşekerini ekleyin ve çırpmaya devam edin. Portakal esansını da ekledikten sonra 1-2 dakika daha çırpın. Ardından unu ve mısır nişastasını ekleyin. Düşük hızda, malzemeler özleşene dek çırpın. Hamuru 2 eşit parçaya düz yuvarlak bir tabak üzerinde yassılaştırın.
Üzerini plastik folyoyla kapatarak, buzdolabında 1 saat bekletin. Kreması için küçük bir kapta tereyağını çırpın. Şekeri yavaş yavaş ekleyin. Ardından kremayı, portakal suyunu, rendelenmiş portakal kabuğunu ve kakaoyu ekleyin. İyice karışana dek çırpın.
Koyu bir kıvam alması için buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Fırını 200 derecede ısıtın. Buzdolabında beklettiğiniz hamurları, unlu bir zeminde yarım cm. kalınlığında açın. Küçük bir bardak yardımıyla î hamurdan parçalar kesin.
Kestiğiniz hamurları yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye sıralayın. 15-17 dakika pişirin. Pişen bisküvileri spatula yardımıyla tepsiden alın. Yarısının üzerine kremadan sürün. Diğer yarısını üzerine kapatıp, servis yapın.
|
Kremalı Bisküvi |
|
vardar
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.02.2007
Mesajlar: 394
|
Kısa URL: https://ml.md/lc12321
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2007
2,064 defa indirildi / yazdırıldı
|
150 gram tereyağını tahta bir kaşıkla iyice yumuşatmalı. Tereyağını dövmeye ara vermeden içine bir yumurta sarısı katıp azar azar dökülecek 75 gram pudra şekeriyle birlikte karışımı birbirine yedirmeli. Bu kremayı 9-10 bisküvitin bir yüzüne sürmeli.
Bisküvitlerin kremalanması sona erince bu kremalı yüzlerini ikinci bir bisküvitle kapamalı, yani bir çeşit bisküvit sandiviçi yapmalı ve bunları yemek beğenmeyen yumurcaklara vermeli.
|
|