Küçük bir tencereye portakal suyu ve çikolatayı koyup, hafif ateşte sürekli karıştırarak çikolatayı eritiniz. Tencereyi ateşten indirip 2 çorba kaşığı krema katınız ve bir kenarda soğumaya bırakınız.
Yumurta aklarını büyük bir kasede bir telle yada elektrikli çırpıcıyla kar haline gelinceye kadar çırptıktan sonra bir kenara bırakınız.
Geri kalan kremayı orta boy bir kasede hafif koyulaşana kadar çırpınız.
Çikolatalı karışımı büyük kaseye boşaltarak madenî bir kaşıkla yumurta aklarıyla karıştırınız. Orta boy kasedeki kremayı da ekleyip karıştırınız. Sonra karışımı bir sufle kabına boşaltıp üstüne kapatarak buzdolabında en az 3 saat soğutunuz.
Buzdolabından çıkarıp hemen servis ediniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc13694
Gönderme Tarihi: 11.May.2007
2,364 defa indirildi / yazdırıldı
100 gram sade sütlü çikolatayı benmaride eritiniz. Sonra üzerine 400 gram krema koyunuz. Kabı, içinde buz bulunan bir tepsiye oturttuktan sonra kremayla erimiş çikolatayı tahta bir kaşıkla ya da telle iyice çırparak köpürtünüz. Sonra bunu dondurma bardaklarına boşaltınız üzerlerine de şuruplu bir-iki meyva koyduktan sonra servis yapınız.